Сергій Калінін розповів, як вибрати свіжу курячу грудку

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Правила вибору якісного курячого м’яса однакові для будь-якої частини птиці.

Обов’язково понюхайте філе. Якщо запах кислий – м’ясо почало псуватися. Якщо ж різкого, кислуватого запаху немає – воно свіже.

Подивіться на саме м’ясо. Воно повинне бути гладким, глянсовим, світло-рожевого, однорідного кольору. Якщо м’ясо посіріло або покрилося матовою плівкою, значить, воно вже тривалий час лежить на прилавку, обвітрилося й почало псуватися.

Ще м’ясо потрібно помацати, якщо є можливість. Свіже філе вологе. Якщо ж воно сухе, значить, м’ясо неправильно зберігали. Воно довго лежало, встигло підсохнути і почало псуватися. Куряче філе повинно зберігатися при температурі +4 і нижче.

На м’ясо потрібно натиснути. Соковите м’ясо – пружне. На ньому не залишаються вм’ятини – вони моментально вирівнюються. Якщо ж залишилася вм’ятина, значить, м’ясо розморозили, воно втратило частину соків і стало м’яким. Таке філе буде сухим.

Навіть на філейній частині звертайте увагу на колір жирку. Білий жир говорить про те, що він свіжий. А якщо жир вже потемнів, став жовтого або сірого кольору, значить, філе встигло полежати. В результаті, жир окислився.

Якщо ви купуєте фасоване м’ясо, а не на вагу, звертайте увагу на упаковку. Упаковка повинна бути герметично закрита. Якщо упаковка пошкоджена, значить, під впливом кисню м’ясо почне псуватися.

Якщо на м’ясі кілька наклейок, краще його не брати. Марку з датою виробники ставлять на фабриці. Якщо ж філе переупаковують, то клеять свої наклейки, на яких вказують дату перепакування, а не дату виготовлення продукту. Будьте уважні, тому що ви можете купити несвіжий продукт.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів