Сергій Калінін розповів, як вибрати свіжу курячу грудку

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Правила вибору якісного курячого м’яса однакові для будь-якої частини птиці.

Обов’язково понюхайте філе. Якщо запах кислий – м’ясо почало псуватися. Якщо ж різкого, кислуватого запаху немає – воно свіже.

Подивіться на саме м’ясо. Воно повинне бути гладким, глянсовим, світло-рожевого, однорідного кольору. Якщо м’ясо посіріло або покрилося матовою плівкою, значить, воно вже тривалий час лежить на прилавку, обвітрилося й почало псуватися.

Ще м’ясо потрібно помацати, якщо є можливість. Свіже філе вологе. Якщо ж воно сухе, значить, м’ясо неправильно зберігали. Воно довго лежало, встигло підсохнути і почало псуватися. Куряче філе повинно зберігатися при температурі +4 і нижче.

На м’ясо потрібно натиснути. Соковите м’ясо – пружне. На ньому не залишаються вм’ятини – вони моментально вирівнюються. Якщо ж залишилася вм’ятина, значить, м’ясо розморозили, воно втратило частину соків і стало м’яким. Таке філе буде сухим.

Навіть на філейній частині звертайте увагу на колір жирку. Білий жир говорить про те, що він свіжий. А якщо жир вже потемнів, став жовтого або сірого кольору, значить, філе встигло полежати. В результаті, жир окислився.

Якщо ви купуєте фасоване м’ясо, а не на вагу, звертайте увагу на упаковку. Упаковка повинна бути герметично закрита. Якщо упаковка пошкоджена, значить, під впливом кисню м’ясо почне псуватися.

Якщо на м’ясі кілька наклейок, краще його не брати. Марку з датою виробники ставлять на фабриці. Якщо ж філе переупаковують, то клеять свої наклейки, на яких вказують дату перепакування, а не дату виготовлення продукту. Будьте уважні, тому що ви можете купити несвіжий продукт.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)