Сергій Калінін розповів, як вибрати свіжу курячу грудку

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Правила вибору якісного курячого м’яса однакові для будь-якої частини птиці.

Обов’язково понюхайте філе. Якщо запах кислий – м’ясо почало псуватися. Якщо ж різкого, кислуватого запаху немає – воно свіже.

Подивіться на саме м’ясо. Воно повинне бути гладким, глянсовим, світло-рожевого, однорідного кольору. Якщо м’ясо посіріло або покрилося матовою плівкою, значить, воно вже тривалий час лежить на прилавку, обвітрилося й почало псуватися.

Ще м’ясо потрібно помацати, якщо є можливість. Свіже філе вологе. Якщо ж воно сухе, значить, м’ясо неправильно зберігали. Воно довго лежало, встигло підсохнути і почало псуватися. Куряче філе повинно зберігатися при температурі +4 і нижче.

На м’ясо потрібно натиснути. Соковите м’ясо – пружне. На ньому не залишаються вм’ятини – вони моментально вирівнюються. Якщо ж залишилася вм’ятина, значить, м’ясо розморозили, воно втратило частину соків і стало м’яким. Таке філе буде сухим.

Навіть на філейній частині звертайте увагу на колір жирку. Білий жир говорить про те, що він свіжий. А якщо жир вже потемнів, став жовтого або сірого кольору, значить, філе встигло полежати. В результаті, жир окислився.

Якщо ви купуєте фасоване м’ясо, а не на вагу, звертайте увагу на упаковку. Упаковка повинна бути герметично закрита. Якщо упаковка пошкоджена, значить, під впливом кисню м’ясо почне псуватися.

Якщо на м’ясі кілька наклейок, краще його не брати. Марку з датою виробники ставлять на фабриці. Якщо ж філе переупаковують, то клеять свої наклейки, на яких вказують дату перепакування, а не дату виготовлення продукту. Будьте уважні, тому що ви можете купити несвіжий продукт.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату