Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати найпопулярніший десерт усіх часів та народів – шоколадну ковбасу.
Інгредієнти:
пісочне печиво – 600 г
яйця – 1 шт.
цукор – 100 г
молоко (25%) – 250 мл
какао – 50 г
пшеничне борошно – 1 ст. л.
вершкове масло – 100 г
Приготування:
Половину домашнього печива подрібніть на крихти розміром як манка.
Другу – поламайте руками на шматочки довжиною не більше 5 мм.
Волоські горіхи обсмажте на сухій розжареній пательні й також подрібніть на дрібні крихти. Усе змішайте.
Приготуйте заварний крем. Трохи більше половини склянки молока нагрійте в сотейнику приблизно до 40°C.
Змішайте борошно з какао, а потім з цукром.
Додайте 2-3 ст. л. теплого молока з сотейника, розмішайте та вилийте отриману масу в молоко, що в сотейнику. Прогрійте суміш, час від часу помішуючи.
У молоці, що залишилося, розбовтайте 1 яйце і додайте в сотейник з какаовою масою, коли цукор розчиниться, а над сумішшю з’явиться пара. Добре перемішайте.
Як тільки крем почне гуснути, зніміть його з вогню та поставте на крижану баню, щоб він охолонув до температури тіла.
Потім міксером вмішайте в нього збите вершкове масло. Залиште шоколадний крем охолоджуватися до кімнатної температури.
Додайте до нього горіхово-пісочні крихти та перемішайте. Викладіть шоколадну масу на лист пергаменту та скрутіть щільний рулет діаметром 6-7 см.
Потім загорніть його в харчову плівку та затягніть кінці джгутами. Покачайте ковбасу по столу вперед-назад, щоб надати їй рівної форми. Покладіть ковбасу на 15 хвилин у морозилку, а потім – на 40 хвилин у холодильник.