Сирна лазанья


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти:

для коржів:

  • твердий сир «гауда» – 1 кг
  • картопляний крохмаль — 30 г
  • часник — 2 зубчики

для начинки:

  • бекон — 400 г
  • помідори (середні) – 3 шт.
  • червоний болгарський перець — 2 шт.
  • твердий сир «пармезан» – 100 г
  • шампіньйони — 500 г (16 шт.)
  • цибуля — 2 шт.
  • олія — 80 мл
  • часник  – 2 зубчики
  • сіль — 2 г
  • панірувальні сухарі — 75 г

для сирного соусу «бешамель»:

  • вершкове масло — 100 г
  • твердий сир «чеддер» – 150 г
  • борошно — 100 г
  • молоко — 1 л
  • мелений мускатний горіх — 1 г
  • мелений білий перець — 3 г
  • сіль — 5 г

Покроковий рецепт приготування

  1. Твердий сир натріть на дрібну терку, додайте часник та крохмаль. Перемішайте, розділіть масу на 5 коржів.
  2. Викладіть коржі на деко з пергаментом, притисніть качалкою для щільності. Випікайте за температури 180°C впродовж 3-4 хвилин.
  3. Для сирного соусу «бешамель» – розтопіть вершкове масло, додайте борошно та смажте до золотавості. Влийте молоко, перемішайте. Додайте натертий сир «чеддер», мелений мускатний горіх, мелений білий перець та сіль. Готуйте соус до консистенції густої сметани.
  4. Для начинки – обсмажте на олії подрібнену цибулю зі слайсами шампіньонів, наприкінці додайте часник, посоліть. Болгарський перець обсмажте до м‘якості. Помідори наріжте кільцями, а бекон — кубиком.
  5. Сформуйте лазанью: змащену форму присипте сухарями, викладіть сирний корж. На нього покладіть шар грибів, змастіть соусом. Знову покладіть корж, потім шар бекону та соус.
  6. На наступний корж викладіть смажений перець. На ще один корж – помідори та соус. Покладіть останній корж, змастіть соусом, притрусіть слайсами пармезану. Випікайте лазанью 15 хвилин за температури 180°C.

Video: Як приготувати сирну лазанью?

Дивіться рецепт сирної лазаньї на Все буде смачно


Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити