буряки – 2 шт.
судак (філе) – 2 шт. (500 г)
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
лимон – 1 шт.
чебрець – 2 гілочки
базилік – 3 гілочки
м’ята – 3 гілочки
петрушка – 3 гілочки
сіль – 10 г
перець – 6 г
олія – 60 мл
часник – 1 зубчик
борошно – 8 г
сир твердий – 150 г
яйце – 1 шт.
З 1/2 лимона зніміть цедру та витисніть сік з обох половинок. Додайте листочки чебрецю, олію, сіль та перець. Перемішайте. Покладіть у маринад філе судака, залиште на 40 хв.
Буряк загорніть у фольгу та запечіть у духовці за температури 200°C впродовж 1 год. Потім почистіть та натріть на крупній терці.
Цибулю наріжте півкільцями, підсмажте. Додайте натерту на крупній терці моркву. Подрібніть часник та обсмажте разом з цибулею та морквою. Перекладіть овочі до натертого буряка.
З‘єднайте яйце з борошном, додайте до овочевої суміші. Натріть на крупній терці сир. Додайте до бурякової суміші 2/3 натертого сиру, сіль та перець.
Викладіть на деко 2/3 бурякової суміші, зверху покладіть маринованого судака, поверх нього – решту бурякової суміші. Присипте сиром. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 15 хв.
Дістаньте судака з духовки, посипте рештою сиру і поверніть у духовку на 10 хв. Готового судака посипте подрібненою м’ятою, базиліком та петрушкою.