Свинина з полуничним стрижнем

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

iStock-4743503382

свинина (корейка) — 1 кг

томатна паста — 45 г

цукор — 25 г

мелений коріандр — 3 г

паприка — 3 г

чорний мелений перець — 3 г

сіль — 5 г  

свіжий базилік (зелений) — 5 гілочок

олія — 30 мл

для полуничного стрижня:

полуниця — 350 г

цукрова пудра — 35 г

червоне десертне вино — 50 мл

апельсин — 1 шт.

Готуємо свинину з полуничним стрижнем:

1. Замаринуйте м‘ясо. Для цього змішайте томатну пасту, цукор, олію, паприку, коріандр, чорний мелений перець та сіль. Покладіть у маринад м‘ясо і увімніть його масажними рухами. Накрийте миску плівкою та поставте у холодильник на 2-3 години.

2. Приготуйте полуничний стрижень. Полуницю подрібніть на пюре, додайте цукрову пудру. Натріть цедру половини апельсина. Перекладіть полуничне пюре у сотейник, влийте вино, додайте апельсинову цедру.

3. Проваріть полуничну масу до загущення впродовж 3-5 хв. Потім остудіть і поставте у холодильник на 20 хв.

4. Вистеліть харчову плівку у кілька шарів. Налийте на середину плівки охолоджене полуничне пюре та сформуйте стрижень. Краї плівки зав‘яжіть на вузол із обох боків. Покладіть стрижень у морозилку на 3 години.

5. У замаринованій свинині зробіть хрестоподібний розтин по центру уздовж шматка. У розтин вставте заморожений полуничний стрижень. Покладіть м‘ясо у рукав для запікання, з боків обкладіть полуницею.

6. Випікайте свинину із полуничним стрижнем за температури 180 °C впродовж 1 години. Готове м‘ясо викладіть на тарілку, полийте соком, що виділився. Прикрасьте свіжою полуницею та листочками базиліку.

Video: Як приготувати свинину з полуничним стрижнем?

Дивіться рецепт свинини з полуничним стрижнем на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Печенье с яблоками, финиками и грецкими орехами
Печиво з яблуками, фініками і волоськими горіхами
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар