Тетяна Литвинова вже розповідала, як приготувати трюфельний торт. А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менш смачних тістечок з трюфельним прошарком.
Інгредієнти:
волоські горіхи – 200 г
вершкове масло – 150 г
цукор – 120 г
борошно – 150 г
чорний шоколад (70%) – 200 г
вершки (30%) – 500 мл
кава розчинна – 6 г
цукрова пудра – 16 г
коктейльні вишні – 10 шт.
Приготування:
Подрібніть підсмажені волоські горіхи. Натріть холодне вершкове масло на крупній тертці та змішайте його з борошном. Додайте подрібнені горіхи, цукор і замісіть тісто.
Розкачайте його на пласт товщиною 1 см. За допомогою склянки діаметром 7 см виріжте з тіста 10 кругів.
Застеліть плоске деко пергаментом так, щоб його краї виходили за межі дека. Викладіть коржики в форму та випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180°C 25 хвилин.
Дістаньте коржики з форми та залиште остигати за кімнатної температури.
Для трюфельного прошарку нагрійте вершки, не доводячи до кипіння. Додайте шматочки шоколаду і перемішайте. Зніміть з вогню та відставте на 1 години для застигання.
Для крему збийте міксером вершки до пишної піни. Додайте цукрову пудру і каву та знову збийте.
Нанесіть трюфельну масу на коржики шаром товщиною 5 мм, а поверх неї за допомогою кондитерського мішка вичавіть крем товщиною 4-5 см.
Прикрасьте тістечка коктейльними вишнями та поставте в холодильник на 1 годину.