Торт Руді

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт Рижик вимагає часу і сил, але виходить неймовірно гарним та смачним!

Складові:

Для компоте:

  • желатин – 10 г
  • вода – 30 мл
  • персиковий сік – 200 мл
  • пектин – 5 г
  • цукор – 12 г
  • мандарин – 1 шт.
  • хурма – ½ шт.

Для бісквіту «дакуаз»:

  • яйця – 2 шт.
  • цукрова пудра – 90 г
  • волоські горіхи – 50 г

Для білого тіста бісквіту «тюіль»:

  • вершкове масло – 50 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 50 г

Для рожевого тіста бісквіту «тюіль»:

  • вершкове масло – 15 г
  • волоські горіхи – 60 г
  • цукрова пудра – 60 г
  • яйця – 4 шт.
  • гелевий барвник (червоний) – 2 краплі
  • цукор – 16 г

Для мусу:

  • желатин – 20 г
  • вода – 100 мл
  • лимон – 2 шт.
  • грейпфрут – 1 шт.
  • жовтки – 2 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки – 500 мл

Для дзеркальної глазурі:

  • желатин – 10 г
  • вода – 125 мл
  • цукор – 150 г
  • глюкоза – 150 мл
  • гелевий барвник (червоний) – 3 краплі
  • білий шоколад – 150 г
  • згущене молоко – 100 мл

Для оздоблення:

  • марципан – 50 г
  • гелевий барвник (жовтий) – 3 краплі
  • ківі – 2 шт.

Як приготувати торт Руді

  1. Приготування торту почніть за 2 дні до свята. Для мандаринового компоте замочіть у воді желатин. Змішайте з цукром пектин. Нагрійте персиковий сік, додайте кубики мандарина та хурми, пектинову масу. Проваріть 2 хв. і остудіть.
  2. Введіть набряклий желатин, вилийте масу у форму, діаметром 14 см. Поставте у морозилку на 6-8 год. Компоте, що залишилося, розлийте у маленькі форми і також заморозьте.
  3. Для бісквіту «Дакуаз» – білки збийте з цукровою пудрою, додайте перебиті на борошно волоські горіхи. Викладіть тісто шаром в 1 см на деко з пергаментом, випікайте 15 хв. за температури 170°C. Остудіть. Виріжте коло діаметром 18 см.
  4. Приготуйте смугастий бісквіт «Тюіль». Змішайте масло з цукровою пудрою, додайте білок, введіть борошно. Викладіть білу пасту на силіконовий килимок, шпателем із зубчиками сформуйте смуги, заморозьте їх впродовж 30 хв.
  5. Для рожевого тіста – перебийте волоські горіхи, цукрову пудру і борошно. З‘єднайте зі збитими яйцями, влийте розтоплене масло. Додайте червоний барвник та збиті із цукром білки. Вилийте масу на замерзлі смуги білого тіста. Випікайте бісквіт «Тюіль» 10 хв. за температури 190°C.
  6. Приготуйте мус: нагрійте рожеве шампанське з лимонним соком, цедрою лимона та грейпфрута. Збийте жовтки з цукром, влийте до них через сито прогріте шампанське.
  7. Поверніть масу на вогонь та варіть, помішуючи, до загущення. Остудіть, введіть набряклий у воді желатин. Після остигання – введіть вершки.
  8. Дно роз’ємної форми, діаметром 20 см, вистеліть плівкою. Бісквіт «Тюіль» розріжте на три пласти та викладіть по колу форми смугами назовні. Усередину вилийте 1/3 мусу з шампанського та викладіть замерзле компоте.
  9. Вилийте ще 1/3 мусу та викладіть бісквіт «Дакуаз». Поставте торт у холодильник на 10-12 год. Мус, що залишився, розкладіть у 6 форм-напівсфер. У центр трьох з них вкладіть напівсфери із компоте. Заморозьте  впродовж 10-12 год.
  10. Для дзеркальної глазурі – доведіть до кипіння воду з цукром, глюкозою та червоним барвником. Додайте желатин. Залийте гарячою масою білий шоколад та згущене молоко. Перебийте до однорідності.

Остиглі напівсфери з‘єднайте у кулі, зріжте дно, полийте глазур’ю та поставте у холодильник на 1 год. Потім викладіть на торт, прилаштуйте «кріплення» з марципану та жовтого барвника. Довкола викладіть скибочки ківі.

 Торт Руді – відеорецепт

Video: Торт Руді: рецепт

Як приготувати торт Руді. Рецепт торта Руді

Читайте також, як приготувати інші торти.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гранатовый браслет с яблоком, рецепт приготовления салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком, состав салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком
Салат Гранатовий браслет з яблуком
рецепт салата оливье, рецепт приготовления салата оливье, как приготовить салат оливье, состав салата оливье, как приготовить салат оливье
Класичний олів’є