Торт Руді

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Торт Рижик вимагає часу і сил, але виходить неймовірно гарним та смачним!

Складові:

Для компоте:

  • желатин – 10 г
  • вода – 30 мл
  • персиковий сік – 200 мл
  • пектин – 5 г
  • цукор – 12 г
  • мандарин – 1 шт.
  • хурма – ½ шт.

Для бісквіту «дакуаз»:

  • яйця – 2 шт.
  • цукрова пудра – 90 г
  • волоські горіхи – 50 г

Для білого тіста бісквіту «тюіль»:

  • вершкове масло – 50 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 50 г

Для рожевого тіста бісквіту «тюіль»:

  • вершкове масло – 15 г
  • волоські горіхи – 60 г
  • цукрова пудра – 60 г
  • яйця – 4 шт.
  • гелевий барвник (червоний) – 2 краплі
  • цукор – 16 г

Для мусу:

  • желатин – 20 г
  • вода – 100 мл
  • лимон – 2 шт.
  • грейпфрут – 1 шт.
  • жовтки – 2 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки – 500 мл

Для дзеркальної глазурі:

  • желатин – 10 г
  • вода – 125 мл
  • цукор – 150 г
  • глюкоза – 150 мл
  • гелевий барвник (червоний) – 3 краплі
  • білий шоколад – 150 г
  • згущене молоко – 100 мл

Для оздоблення:

  • марципан – 50 г
  • гелевий барвник (жовтий) – 3 краплі
  • ківі – 2 шт.

Як приготувати торт Руді

  1. Приготування торту почніть за 2 дні до свята. Для мандаринового компоте замочіть у воді желатин. Змішайте з цукром пектин. Нагрійте персиковий сік, додайте кубики мандарина та хурми, пектинову масу. Проваріть 2 хв. і остудіть.
  2. Введіть набряклий желатин, вилийте масу у форму, діаметром 14 см. Поставте у морозилку на 6-8 год. Компоте, що залишилося, розлийте у маленькі форми і також заморозьте.
  3. Для бісквіту «Дакуаз» – білки збийте з цукровою пудрою, додайте перебиті на борошно волоські горіхи. Викладіть тісто шаром в 1 см на деко з пергаментом, випікайте 15 хв. за температури 170°C. Остудіть. Виріжте коло діаметром 18 см.
  4. Приготуйте смугастий бісквіт «Тюіль». Змішайте масло з цукровою пудрою, додайте білок, введіть борошно. Викладіть білу пасту на силіконовий килимок, шпателем із зубчиками сформуйте смуги, заморозьте їх впродовж 30 хв.
  5. Для рожевого тіста – перебийте волоські горіхи, цукрову пудру і борошно. З‘єднайте зі збитими яйцями, влийте розтоплене масло. Додайте червоний барвник та збиті із цукром білки. Вилийте масу на замерзлі смуги білого тіста. Випікайте бісквіт «Тюіль» 10 хв. за температури 190°C.
  6. Приготуйте мус: нагрійте рожеве шампанське з лимонним соком, цедрою лимона та грейпфрута. Збийте жовтки з цукром, влийте до них через сито прогріте шампанське.
  7. Поверніть масу на вогонь та варіть, помішуючи, до загущення. Остудіть, введіть набряклий у воді желатин. Після остигання – введіть вершки.
  8. Дно роз’ємної форми, діаметром 20 см, вистеліть плівкою. Бісквіт «Тюіль» розріжте на три пласти та викладіть по колу форми смугами назовні. Усередину вилийте 1/3 мусу з шампанського та викладіть замерзле компоте.
  9. Вилийте ще 1/3 мусу та викладіть бісквіт «Дакуаз». Поставте торт у холодильник на 10-12 год. Мус, що залишився, розкладіть у 6 форм-напівсфер. У центр трьох з них вкладіть напівсфери із компоте. Заморозьте  впродовж 10-12 год.
  10. Для дзеркальної глазурі – доведіть до кипіння воду з цукром, глюкозою та червоним барвником. Додайте желатин. Залийте гарячою масою білий шоколад та згущене молоко. Перебийте до однорідності.

Остиглі напівсфери з‘єднайте у кулі, зріжте дно, полийте глазур’ю та поставте у холодильник на 1 год. Потім викладіть на торт, прилаштуйте «кріплення» з марципану та жовтого барвника. Довкола викладіть скибочки ківі.

 Торт Руді – відеорецепт

Video: Торт Руді: рецепт

Як приготувати торт Руді. Рецепт торта Руді

Читайте також, як приготувати інші торти.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею