Трюфельний торт від Тетяни Литвинової


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

В міру солодкий, із насиченими шоколадними коржами, із вишуканою гірчинкою справжнього шоколаду та п’янкими нотками коньячного аромату –  Татяна Литвинова розповіла, як приготувати трюфельний торт.

Інгредієнти:

для бісквіта:

чорний шоколад (70%) – 200 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 250 г

яйця – 3 шт.

борошно – 125 г

розпушувач –  2 г

сіль – 1/3 ч. л.

для крему:

чорний шоколад – 100 г

вершки (30%) – 100 мл

сметана  (20%) – 75 мл

цукрова пудра – 100 г

для крихт:

цукор – 120 г

вода – 50 мл

сік лимона – ½ ч. л.

лід

какао – 20 г

вершкове масло – 50 г

для глазурі:

шоколад (70%) – 100 г

вершки (30%) – 125 мл

цукрова пудра – 2 ст. л.

вершкове масло – 100 г

коньяк – 1 ч. л.

для шоколадної стружки:

чорний шоколад (70%) – 100 г

Торт-трюфельный-рецепт

Приготування:

  1. Для бісквіта шоколад розтопіть на паровій бані. Додайте вершкове масло і перемішайте до однорідності. Зніміть каструлю з парової бані та остудіть суміш.
  2. Збийте міксером яйця з цукром до пишної піни. Додайте остиглий шоколад.
  3. Окремо змішайте  борошно з розпушувачем і сіллю, додайте  до шоколадно-яєчної суміші та обережно перемішайте.
  4. Виріжте з пергаменту круг діаметром як дно 3-літрової каструлі. Змастіть стінки каструлі та пергамент вершковим маслом. Пергамент викладіть на дно каструлі. На пергамент викладіть тісто.
  5. Покрутіть форму за годинниковою стрілкою 3-4 рази – щоб тісто розрівнялося.
  6. Закрийте каструлю тарілкою, загорнутою в рушник.
  7. На дно більшої каструлі покладіть тарілку. Зверху поставте каструлю з бісквітом. Накрийте велику каструлю кришкою та випікайте на плиті на маленькому вогні впродовж 1 години.
  8. Готовий корж остудіть просто в 3-літровій каструлі у великій мисці з холодною водою впродовж 20 хвилин.
  9. Корж обережно дістаньте з форми на дощечку, накрийте великою мискою і поставте в холодильник на 20 хвилин.
  10. Для крему шоколад розтопіть на паровій бані та охолодіть до 40°C.
  11. У холодному посуді вершки та сметану збийте до густої піни, поступово додаючи цукрову пудру. Додайте остиглий шоколад, перемішайте до однорідності та залиште на 10 хвилин у холодильнику.
  12. Для трюфельних крихт нагрійте воду з цукром і варіть до загуснення. Через 2 хвилини додайте лимонний сік.
  13. Змішайте какао та вершкове масло. Додайте до готового сиропу. Поставте на льодяну баню і помішуйте до загуснення. Вилийте на пергамент шаром до 5 мм. Залиште до повного застигання, а потім подрібніть блендером на крихти.
  14. Бісквіт розріжте на 2 коржі та сформуйте торт.
  15. На перший корж нанесіть крем товщиною 7 мм і щедро присипте трюфельними крихтами. Накрийте другим коржем. Верхівку та боки торта змастіть кремом та посипте цукровою пудрою. Поставте у холодильник на 15 хвилин.
  16. Приготуйте глазур. Нагрійте вершки, додайте вершкове масло і цукрову пудр та перемішайте до однорідності. Додайте до теплої маси подрібнений шоколад і коньяк. Перемішайте і остудіть до 40°C.
  17. Виливайте глазур у центр торта так, щоб вона стікала красивими хвилями.
  18. Шоколадну стружку зробіть за допомогою овочечистки з шоколадки кімнатної температури.
  19. Посипте центр торта шоколадною стружкою та трюфельними крихтами. Поставте торт у холодильник на 1 годину.


Мені вдалося!

Рекомендуємо
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити