Трюфельний торт від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

В міру солодкий, із насиченими шоколадними коржами, із вишуканою гірчинкою справжнього шоколаду та п’янкими нотками коньячного аромату –  Татяна Литвинова розповіла, як приготувати трюфельний торт.

Інгредієнти:

для бісквіта:

чорний шоколад (70%) – 200 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 250 г

яйця – 3 шт.

борошно – 125 г

розпушувач –  2 г

сіль – 1/3 ч. л.

для крему:

чорний шоколад – 100 г

вершки (30%) – 100 мл

сметана  (20%) – 75 мл

цукрова пудра – 100 г

для крихт:

цукор – 120 г

вода – 50 мл

сік лимона – ½ ч. л.

лід

какао – 20 г

вершкове масло – 50 г

для глазурі:

шоколад (70%) – 100 г

вершки (30%) – 125 мл

цукрова пудра – 2 ст. л.

вершкове масло – 100 г

коньяк – 1 ч. л.

для шоколадної стружки:

чорний шоколад (70%) – 100 г

Торт-трюфельный-рецепт

Приготування:

  1. Для бісквіта шоколад розтопіть на паровій бані. Додайте вершкове масло і перемішайте до однорідності. Зніміть каструлю з парової бані та остудіть суміш.
  2. Збийте міксером яйця з цукром до пишної піни. Додайте остиглий шоколад.
  3. Окремо змішайте  борошно з розпушувачем і сіллю, додайте  до шоколадно-яєчної суміші та обережно перемішайте.
  4. Виріжте з пергаменту круг діаметром як дно 3-літрової каструлі. Змастіть стінки каструлі та пергамент вершковим маслом. Пергамент викладіть на дно каструлі. На пергамент викладіть тісто.
  5. Покрутіть форму за годинниковою стрілкою 3-4 рази – щоб тісто розрівнялося.
  6. Закрийте каструлю тарілкою, загорнутою в рушник.
  7. На дно більшої каструлі покладіть тарілку. Зверху поставте каструлю з бісквітом. Накрийте велику каструлю кришкою та випікайте на плиті на маленькому вогні впродовж 1 години.
  8. Готовий корж остудіть просто в 3-літровій каструлі у великій мисці з холодною водою впродовж 20 хвилин.
  9. Корж обережно дістаньте з форми на дощечку, накрийте великою мискою і поставте в холодильник на 20 хвилин.
  10. Для крему шоколад розтопіть на паровій бані та охолодіть до 40°C.
  11. У холодному посуді вершки та сметану збийте до густої піни, поступово додаючи цукрову пудру. Додайте остиглий шоколад, перемішайте до однорідності та залиште на 10 хвилин у холодильнику.
  12. Для трюфельних крихт нагрійте воду з цукром і варіть до загуснення. Через 2 хвилини додайте лимонний сік.
  13. Змішайте какао та вершкове масло. Додайте до готового сиропу. Поставте на льодяну баню і помішуйте до загуснення. Вилийте на пергамент шаром до 5 мм. Залиште до повного застигання, а потім подрібніть блендером на крихти.
  14. Бісквіт розріжте на 2 коржі та сформуйте торт.
  15. На перший корж нанесіть крем товщиною 7 мм і щедро присипте трюфельними крихтами. Накрийте другим коржем. Верхівку та боки торта змастіть кремом та посипте цукровою пудрою. Поставте у холодильник на 15 хвилин.
  16. Приготуйте глазур. Нагрійте вершки, додайте вершкове масло і цукрову пудр та перемішайте до однорідності. Додайте до теплої маси подрібнений шоколад і коньяк. Перемішайте і остудіть до 40°C.
  17. Виливайте глазур у центр торта так, щоб вона стікала красивими хвилями.
  18. Шоколадну стружку зробіть за допомогою овочечистки з шоколадки кімнатної температури.
  19. Посипте центр торта шоколадною стружкою та трюфельними крихтами. Поставте торт у холодильник на 1 годину.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею