Яблучний пиріг від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати м’ясний та овочевий відкриті пироги, а тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менше смачного яблочного пирога.

Інгредієнти:

тісто — 350 г

кисло-солодкі яблука – 5-6 шт.

цукор – 2-3 ст. л.

кориця – 2 ч. л.

родзинки – 1 ст. л.

вівсяне борошно – 2 ст. л.

яйце (для змащування) – 1 шт.

4ad6549e4f969f3d72bec9a8f0a95d80

Приготування:

Яблука обчистіть від шкірки, видаліть жорстку серцевину і наріжте їх на кубики зі стороною 1 см. Додайте до них родзинки, цукор, корицю і перемішайте.

Розкачайте тісто на круглий пласт товщиною 0,5 см.

Форму для тарта змастіть олією, викладіть у неї тісто та сформуйте бортики. Надлишки тіста зріжте.

Дно пирога посипте 1 ст. л. вівсяного борошна та викладіть гіркою яблучну начинку.

Залишки тіста розкачайте на круглий пласт діаметром 22 см. Пластиковою пляшкою виріжте в ньому отвори на відстані 0,5 см один від одного. Накрийте пиріг цією сіточкою з тіста.

Накрийте пиріг чистим кухонним рушником і залиште на 15 хвилин. Перед випіканням змастіть пиріг збитим яйцем.

Випікайте його впродовж 20 хвилин за температури 180°C. Потім накрийте змоченим водою пергаментом і випікайте ще впродовж 15-20 хвилин.

Готовий яблучний пиріг накрийте вологим рушником на 30 хвилин, щоб скоринка була м’якішою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму