Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати м’ясний та овочевий відкриті пироги, а тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менше смачного яблочного пирога.
Інгредієнти:
тісто — 350 г
кисло-солодкі яблука – 5-6 шт.
цукор – 2-3 ст. л.
кориця – 2 ч. л.
родзинки – 1 ст. л.
вівсяне борошно – 2 ст. л.
яйце (для змащування) – 1 шт.
Приготування:
Яблука обчистіть від шкірки, видаліть жорстку серцевину і наріжте їх на кубики зі стороною 1 см. Додайте до них родзинки, цукор, корицю і перемішайте.
Розкачайте тісто на круглий пласт товщиною 0,5 см.
Форму для тарта змастіть олією, викладіть у неї тісто та сформуйте бортики. Надлишки тіста зріжте.
Дно пирога посипте 1 ст. л. вівсяного борошна та викладіть гіркою яблучну начинку.
Залишки тіста розкачайте на круглий пласт діаметром 22 см. Пластиковою пляшкою виріжте в ньому отвори на відстані 0,5 см один від одного. Накрийте пиріг цією сіточкою з тіста.
Накрийте пиріг чистим кухонним рушником і залиште на 15 хвилин. Перед випіканням змастіть пиріг збитим яйцем.
Випікайте його впродовж 20 хвилин за температури 180°C. Потім накрийте змоченим водою пергаментом і випікайте ще впродовж 15-20 хвилин.
Готовий яблучний пиріг накрийте вологим рушником на 30 хвилин, щоб скоринка була м’якішою.