філе хека – 450 г
рис (довгозернистий) – 300 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
сметана (20%) – 100 мл
морква – 1 шт.
твердий сир «гауда» – 100 г
вершкове масло – 60 г
олія – 80 мл
імбир сухий – 3 г
сіль – 10 г
чорний мелений перець – 6 г
вода – 500 мл
Рис залийте водою, посоліть, поперчіть та залиште набрякати на 10 хв. У глиняні горщики покладіть вершкове масло, шматочки обсмаженого філе хека, підсмажені цибулю з морквою, присипте меленим імбиром. Далі викладіть рис.
Рідину зі спеціями, що залишилася після рису, змішайте з сумішшю сметани і води та розподіліть по горщиках. Накрийте їх кришечками та відправте у розігріту до 200°C духовку на 30 хв. За 5 хв. до готовності присипте натертим сиром.