Варення з апельсинових шкірок: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Ви все ще викидаєте апельсинові шкірки? З них можна зробити надзвичайне варення, що приємно здивує вашу родину та гостей! Мінімум інгредієнтів, часу та зусиль – і ви отримаєте дуже смачний десерт. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати варення з апельсинових шкірок.

Інгредієнти:

  • апельсини – 6 шт.
  • вода – 250 мл
  • цукор – 400 г
  • лимони – 2 шт.
  • сода – 28 г

Спосіб приготування:

  1. Зробіть на шкірці апельсинів надрізи навхрест. Зніміть шкірку та розріжте кожну четвертинку на 3 повздовжні частини. Залийте холодною водою, додайте соду, накрийте плівкою та залиште на добу настоятися.
  2. Потім злийте воду, зніміть зі шкірок білий прошарок. Шматочки цедри скрутіть у спіраль та нанизайте, як намисто, на товсту нитку. Покладіть нанизані шкірки у сотейник, залийте водою, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та проваріть 20 хв. Злийте воду та повторіть процедуру ще двічі.
  3. З м’якоті апельсинів, що залишилася, вичавіть сік. Додайте сік лимонів, воду та цукор. Залийте сумішшю проварені шкірки, доведіть до кипіння, зменште вогонь та уварюйте варення до загущення продовж 1 год.
  4. Перекладіть апельсинові шкірки у стерилізовану банку, знявши їх з нитки. Залийте сиропом, у якому вони варилися. Закрийте кришкою, дайте остигнути та настоятися.

Video: Варення з апельсинових шкірок: рецепт покроково

Як приготувати варення з апельсинових шкірок? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Печеня-запіканка «Три в одному»: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Варення із соснових шишок
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
заморозить клубнику, как заморозить клубнику, заморозить клубнику на зиму, как правильно заморозить клубнику, как заморозить клубнику на зиму
Як заморозити полуницю
заливной пирог с клубникой и сметаной
Заливний пиріг з полуницею і сметаною