Варення з апельсинових шкірок: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ви все ще викидаєте апельсинові шкірки? З них можна зробити надзвичайне варення, що приємно здивує вашу родину та гостей! Мінімум інгредієнтів, часу та зусиль – і ви отримаєте дуже смачний десерт. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати варення з апельсинових шкірок.

Інгредієнти:

  • апельсини – 6 шт.
  • вода – 250 мл
  • цукор – 400 г
  • лимони – 2 шт.
  • сода – 28 г

Спосіб приготування:

  1. Зробіть на шкірці апельсинів надрізи навхрест. Зніміть шкірку та розріжте кожну четвертинку на 3 повздовжні частини. Залийте холодною водою, додайте соду, накрийте плівкою та залиште на добу настоятися.
  2. Потім злийте воду, зніміть зі шкірок білий прошарок. Шматочки цедри скрутіть у спіраль та нанизайте, як намисто, на товсту нитку. Покладіть нанизані шкірки у сотейник, залийте водою, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та проваріть 20 хв. Злийте воду та повторіть процедуру ще двічі.
  3. З м’якоті апельсинів, що залишилася, вичавіть сік. Додайте сік лимонів, воду та цукор. Залийте сумішшю проварені шкірки, доведіть до кипіння, зменште вогонь та уварюйте варення до загущення продовж 1 год.
  4. Перекладіть апельсинові шкірки у стерилізовану банку, знявши їх з нитки. Залийте сиропом, у якому вони варилися. Закрийте кришкою, дайте остигнути та настоятися.

Video: Варення з апельсинових шкірок: рецепт покроково

Як приготувати варення з апельсинових шкірок? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте також: Печеня-запіканка «Три в одному»: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму