Як приготувати вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Гриби – 150 г
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 350 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, цукор – дрібка
Спосіб приготування
- Готуємо начинку. Картоплю відварюємо цілу. Гриби нарізаємо кубиками, обсмажуємо з цибулею.
- Картоплю мнемо, додаємо до неї смажені гриби, все перемішуємо. Начинка повинна охолонути.
- Замішуємо тісто. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути злегка теплим. Яйце розмішуємо виделкою і додаємо по дрібці солі та цукру.
- У рідкі інгредієнти просіюємо борошно. Замішуємо м’яке некруте тісто. Воно має настоятися 15 хвилин. Читайте також простий рецепт тіста для вареників.
- За бажанням можна приготувати шкварки: сало нарізаємо кубиками й обсмажуємо на розігрітій сухій пательні до золотистого кольору.
- На середині смаження зменшуємо вогонь, щоб шкварки не підгоріли. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо разом до золотистого кольору.
- Як тільки шкварки стануть золотистого кольору — відразу вимикаємо плиту.
- Приступати до ліплення вареників можна без качалки — формуємо із тіста ковбаску, нарізаємо шматочками. Із кожного шматочка робимо кульку. Із кожної кульки, притискаючи долонею до столу, формуємо круглий млинець, додаємо начинку та формуємо вареник. Для цього складаємо тісто навпіл і притискаємо краї так, щоб начинка не випадала під час варіння.
Вареники можна відварити в злегка підсоленій воді або на пару, а також заморозити на строк до півроку. Готові вареники подаємо зі шкварками та цибулею або сметаною
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019