Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Розповідаємо, як приготувати традиційні українські вареники з картоплею, грибами і цибуляною засмажкою зі шкварками

Складові:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Гриби – 150 г
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, цукор – щіпка

Як приготувати вареники

  1. Готуємо начинку. Картоплю відварюємо цілу. Гриби нарізаємо кубиками, обсмажуємо з цибулею.
  2. Картоплю мнем, додаємо в нього смажені гриби, все перемішуємо. Начинка повинна охолонути.
  3. Замішуємо тісто. Молоко трохи підігріваємо, воно повинно бути злегка теплим. Яйце розмішуємо виделкою і додаємо по дрібці солі і цукру.
  4. У рідкі інгредієнти просіюємо борошно. Замішуємо м’яке некруте тісто. Воно має настоятися 15 хвилин. Читайте також простий рецепт тіста для вареників.
  5. За бажанням можна приготувати шкварки: сало нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розігрітій сухій сковороді до золотистого кольору.
  6. На середині смаження зменшуємо вогонь, щоб шкварки не підгоріли. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо разом до золотистого кольору.
  7. Як тільки шкварки набудуть золотистий колір – відразу вимикаємо плиту.
  8. Приступати до ліплення вареників можна без качалки – формуємо з тіста ковбаску, нарізаємо шматочками. З кожного шматочка робимо кульку. З кожної кульки, притискаючи долонею до столу, формуємо круглий млинець, додаємо начинку і формуємо вареник. Для цього складаємо тісто навпіл і притискаємо краъ так, щоб начинка не випадала під час варіння.

Вареники можна відварити в злегка підсоленій воді або на пару, а також заморозити на строк до півроку. Готові вареники подаємо зі шкварками і цибулею або сметаною.

ГОТУЄМО З НАМИ
Вареники з картоплею та грибами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо