Як приготувати вино з абрикосів
Кілька порад, яких необхідно дотримуватися під час приготуванні вина з абрикос:
Перш за все, будьте обережні з шкіркою в абрикосових кісточках. Вона містить багато синильної кислоти, яка є отруйною речовиною.
1. Посуд, руки і пристосування повинні бути чистими! Не в якому разі, не використовуйте гнилих абрикос.
2. З диких абрикос ваш напій буде з кислинкою, міцним і запашним. Але якщо ви візьмете культурні сорти, то напій буде більш приємним і тонким на смак.
ГОТУЄМО З НАМИ
Абрикосівка — простий рецепт
3. Найкраще вино з абрикос робити міцним і солодким
4. Для того, щоб освітлити вино з абрикос, використовуйте певні дози желатину і таніну
5. Плоди абрикос краще ретельно протерти ганчіркою і щіткою
6. Подрібнена мезга або сік не повинні в процесі приготування довго контактувати з повітрям
Рецепт приготування вина з абрикос
Вам знадобиться:
- 5 кілограмів абрикос,
- 6 кілограмів цукру,
- 18 літрів води
Як готувати:
Насамперед абрикоси необхідно протерти від пилу, порізати на половинки і видалити кісточки. Потім замочіть їх у кип’яченій воді. Після того, як пройде 4 дні, відіжміть мезгу, додайте цукор і поставте все це у темне місце для бродіння. Не забувайте періодично помішувати. Після того, як закінчиться процес бродіння, процідіть абрикосове вино і залиште для подальшого дозрівання. І останній процес – очищення. Для цього візьміть білок одного яйця і додайте в вино, помішуйте дерев’яною ложкою. Після того, як випаде осад, процідіть напій.
Ось і все, вино з абрикос готове!