“Креспу” – це закусочний торт з омлету та інших інгредієнтів. Ви самі можете обрати будь-які овочі для начинки та привнести в рецепт свою нотку. Такий торт-омлет дуже добре підійде для святкового столу та у якості повсякденої закуски. Читайте покроковий рецепт омлету “Креспу” в нашому матеріалі.
Читайте також: Шоколадний омлет: рецепт покроковий
Інгредієнти:
- яйця – 15 шт.
- яловичина – 400 г
- шпинат – 150 г
- печериці – 6 шт.
- цибуля – 2 шт.
- кабачок – 1 шт.
- червоний болгарський перець – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- консервовані у соку помідори – 250 г
- маслини – 150 г
- часник – 2 зубчики
- базилік (зелений) – 2 гілочки
- петрушка – 2 гілочки
- молоко (2,5%) – 150 мл
- біле сухе вино – 40 мл
- олія – 140 мл
- сіль – 20 г
- чорний мелений перець – 5 г
Для голландського соусу:
- яйця – 6 шт.
- лимон – 1 шт.
- вершкове масло – 200 г
- сіль – 5 г
- паприка – 7 г
- вершки (18%) – 160 мл
- діжонська гірчиця – 8 г
Читайте також: Котлети з вівсянки з грибами: рецепт покроковий
Спосіб приготування:
- Обсмажте на олії цибулю, додайте яловичий фарш.
- Коли м‘ясо стане світлішим – влийте пюре з помідорів у власному сокові та біле вино. Смажте до загущення впродовж 10 хв.
- Перекладіть соус в миску, посоліть, поперчіть, додайте подрібнену зелень і остудіть.
Готуємо начинки:
- Для першої – обсмажте на сухій сковорідці печериці, додайте олію та подрібнену цибулю. Підсмажте 5 хв. і залиште остигати.
- Для другої начинки – обсмажте на олії до м‘якості кубики болгарського перцю, остудіть.
- Для третьої – обсмажте до золотавості кубики кабачка, додайте часник, витримайте на вогні 30 с і зніміть для остигання.
- Для четвертої начинки подрібніть кубиками помідори
- Для п‘ятої – наріжте кільцями маслини, шостою начинкою буде шпинат.
Готуємо омлети:
- Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки до легкої піни, додайте молоко, ще раз збийте.
- Білки збийте та додайте до них жовтки. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
- Розділіть яєчну масу на шість частин та перемішайте кожну з них з начинками.
- Випікайте омлети по черзі у формі з пергаментом впродовж 10 хв. за температури 180°C. Готові омлети остудіть.
Готуємо соус:
- В розтоплене на паровій бані вершкове масло влийте жовтки з паприкою, сіллю та лимонним соком. Варіть, помішуючи, до загущення.
- Додайте вершки, знову проваріть до загущення і додайте діжонську гірчицю. Перемішайте, зніміть з вогню, остудіть.
- На тарілку з пергаментом покладіть перший омлет, промастіть його фаршем, зверху фарш просочіть соусом. Продовжуйте викладати омлети, перемащуючи їх фаршем та соусом. Розподіліть залишки соусу на поверхні та по боках торту.
- Поставте в холодильник на 30 хв.