Яблучний мармелад: рецепт Євгена Клопотенко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Мармелад – улюблена з дитинства солодка страва. А ви знали, що приготувати його зовсім не складно? Як приготувати мармелад, аби порадувати себе і свою сім’ю? Рецепт мармеладу з яблук від Євгена Клопотенко не тільки смачний та легкий в приготуванні але ще і корисний. Дивіться, як приготувати яблучний мармелад в покроковому рецепті.

Читайте також: Домашній мармелад: рецепт з апельсинів і лимонів

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг
  • пектин – 12 г
  • вода – 250 мл
  • цукор – 800 г
  • лимонна кислота – 2 г
  • розмарин – 1 гілка

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, обчистіть, зріжте з них шкірку і виріжте серцевини. М’якоть наріжте слайсами. Складіть її в рукав для запікання, додайте розмарин та запікайте впродовж 15 хвилин за температури 200 градусів.
  2. Шкірку і серцевини залийте водою і проваріть упродовж 10 хвилин на повільному вогні.
  3. Запечені яблука перетріть через сито.
  4. Відвар з шкірки треба процідити, потім його додайте до м’якоті та перемішайте. Додайте пектин і перемішайте.
  5. Варіть пюре на повільному вогні 1,5 години. Додавайте цукор трьома етапами через кожні 20 хвилин. Дістаньте розмарин.
  6. Лимонну кислоту розчиніть в 1 ст. л. води, додайте до пюре та перемішайте. Зніміть масу з вогню.
  7. Деко застеліть пергаментом, вилийте на нього яблучне пюре і розрівняйте лопаткою.
  8. Поставте в розігріту до 100 градусів духовку на 1,5 години. Залиште дверцята духовки прочиненими.
  9. Наріжте мармелад ромбиками з довжиною граней 3 см. Обкачайте мармелад у цукрі.

Читайте також: Мармеладні черв’ячки з буряка: рецепт Євгена Клопотенко

Video: Мармелад: рецепт з яблук

Як приготувати мармелад? Рецепт мармеладу з яблук від Євгена Клопотенко не тільки смачний а й корисний. Дивіться, як приготувати яблучний мармелад

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині