Навіщо додавати яєчний білок у пісочне тісто?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Щоб пісочне тісто було м’яким і розсипчастим, у нього для замісу зазвичай додають лише жовтки. Вони в основному складаються з жиру, а чим більше жиру в тісті – тим м’якше готова випічка. Але таке тісто важко ліпити: воно тріскається і погано розтягується. І коли спечеться –буквально розсипається в руках…

main_post_b05d31aa42a97f4ab814cbed132041d0Щоб пісочному тісту (наприклад, для печива «Грибочки») надати будь-яку форму, кондитери додають білок. З білком сире тісто стає більш гладким і еластичним, його легко формувати. А при нагріванні білок твердіє і фіксує форму печива. До того ж, заготовки не будуть розтріскуватися завдяки клейкості білка. Ніжки і шапочки грибів будуть об’ємними і красивими. Тільки важливо не переборщити і додати 1 білок. Інакше печиво надто затвердіє.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити