Навіщо додавати яєчний білок у пісочне тісто?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Щоб пісочне тісто було м’яким і розсипчастим, у нього для замісу зазвичай додають лише жовтки. Вони в основному складаються з жиру, а чим більше жиру в тісті – тим м’якше готова випічка. Але таке тісто важко ліпити: воно тріскається і погано розтягується. І коли спечеться –буквально розсипається в руках…

main_post_b05d31aa42a97f4ab814cbed132041d0Щоб пісочному тісту (наприклад, для печива «Грибочки») надати будь-яку форму, кондитери додають білок. З білком сире тісто стає більш гладким і еластичним, його легко формувати. А при нагріванні білок твердіє і фіксує форму печива. До того ж, заготовки не будуть розтріскуватися завдяки клейкості білка. Ніжки і шапочки грибів будуть об’ємними і красивими. Тільки важливо не переборщити і додати 1 білок. Інакше печиво надто затвердіє.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити