Навіщо додавати яєчний білок у пісочне тісто?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб пісочне тісто було м’яким і розсипчастим, у нього для замісу зазвичай додають лише жовтки. Вони в основному складаються з жиру, а чим більше жиру в тісті – тим м’якше готова випічка. Але таке тісто важко ліпити: воно тріскається і погано розтягується. І коли спечеться –буквально розсипається в руках…

main_post_b05d31aa42a97f4ab814cbed132041d0Щоб пісочному тісту (наприклад, для печива «Грибочки») надати будь-яку форму, кондитери додають білок. З білком сире тісто стає більш гладким і еластичним, його легко формувати. А при нагріванні білок твердіє і фіксує форму печива. До того ж, заготовки не будуть розтріскуватися завдяки клейкості білка. Ніжки і шапочки грибів будуть об’ємними і красивими. Тільки важливо не переборщити і додати 1 білок. Інакше печиво надто затвердіє.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік