Навіщо додавати яєчний білок у пісочне тісто?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Щоб пісочне тісто було м’яким і розсипчастим, у нього для замісу зазвичай додають лише жовтки. Вони в основному складаються з жиру, а чим більше жиру в тісті – тим м’якше готова випічка. Але таке тісто важко ліпити: воно тріскається і погано розтягується. І коли спечеться –буквально розсипається в руках…

main_post_b05d31aa42a97f4ab814cbed132041d0Щоб пісочному тісту (наприклад, для печива «Грибочки») надати будь-яку форму, кондитери додають білок. З білком сире тісто стає більш гладким і еластичним, його легко формувати. А при нагріванні білок твердіє і фіксує форму печива. До того ж, заготовки не будуть розтріскуватися завдяки клейкості білка. Ніжки і шапочки грибів будуть об’ємними і красивими. Тільки важливо не переборщити і додати 1 білок. Інакше печиво надто затвердіє.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти