Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Закуска «Центр всесвіту» дозволить вам зробити найоригінальнішу пропозицію руки та серця. Вона складається з декількох шарів: коржа, рибного та шпинатного мусу. А у центр закуски викладається коробка з каблучкою. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати закуску «Центр всесвіту».

Інгредієнти: 

  • вершкове масло – 100 г
  • цукрова пудра – 25 г
  • сіль – 40 г
  • борошно – 240 г
  • вода – 200 мл
  • желатин – 20 г
  • форель річкова – 400 г
  • олія – 20 мл
  • лимон – 1 шт.
  • шпинат (розморожений) – 400 г
  • вершки (33%) – 625 мл
  • чорний мелений перець – 9 г

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте борошно, цукрову пудру, сіль, вершкове масло та охолоджену воду. Замісіть тісто. Сформуйте кулю, загорніть в плівку та покладіть у холодильник на 20 хв.
  2. Потім розкачайте тісто між двох листів пергаменту в пласт 3 мм. За допомогою форми 28 см виріжте з тіста круг. Посередині нього виріжте квадрат розміром 7х7 см. Поколіть тісто виделкою та поставте випікатися за температури 180˚С на 20 хв.
  3. Приготуйте рибний мус: почищену та випатрану річкову форель натріть сіллю та чорним перцем, зросіть олією та запечіть у розігрітій до 180˚С духовці впродовж 20 хв. Потім остудіть та розберіть рибу на волокна, видаливши кісточки. Перебийте разом з вершками, лимонним соком та сіллю до консистенції мусу.
  4. Желатин залийте водою на 10 хв. Потім поділіть на 2 частини та розпустіть одну частину на паровій бані. Додайте цю частину желатину до рибного мусу та перемішайте.
  5. Для шпинатного мусу –перебийте шпинат на пюре. Збийте вершки, додайте до них шпинат, лимонний сік, сіль, перець та розтоплену на паровій бані другу частину желатину. Перемішайте.
  6. Покладіть спечений корж у круглу роз‘ємну форму. Поставте посередині квадратну форму, за допомогою якої вирізали серединку тіста. Викладіть на корж рибний мус, залишивши кілька ложок для прикрашання. Відправте форму на 30 хв. у морозилку.
  7. Рибний мус, що залишився, перекладіть у кондитерський мішок та наповніть 5 виїмок-напівсфер у формі для цукерок, поставте у морозилку на 30 хв.
  8. Потім дістаньте з морозилки форму з тістом та рибним мусом, викладіть на нього шпинатний мус, залишивши 2 ложки для прикрашання, розрівняйте. Знову поставте форму у морозилку на 30 хв.
  9. Шпинатним мусом, що залишився, наповніть ще 5 напівсфер у формі для цукерок. Поставте на 30 хв. у морозилку.
  10. Потім обережно дістаньте закуску з роз‘ємної форми. Прикрасьте напівсферами з мусу, зеленню, слайсами пармезану. За бажанням – поставте посередині коробку з каблучкою.

Читайте також: Форель, запечена під лимонно-ківовим песто: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити