Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Закуска «Центр всесвіту» дозволить вам зробити найоригінальнішу пропозицію руки та серця. Вона складається з декількох шарів: коржа, рибного та шпинатного мусу. А у центр закуски викладається коробка з каблучкою. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати закуску «Центр всесвіту».

Інгредієнти: 

  • вершкове масло – 100 г
  • цукрова пудра – 25 г
  • сіль – 40 г
  • борошно – 240 г
  • вода – 200 мл
  • желатин – 20 г
  • форель річкова – 400 г
  • олія – 20 мл
  • лимон – 1 шт.
  • шпинат (розморожений) – 400 г
  • вершки (33%) – 625 мл
  • чорний мелений перець – 9 г

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте борошно, цукрову пудру, сіль, вершкове масло та охолоджену воду. Замісіть тісто. Сформуйте кулю, загорніть в плівку та покладіть у холодильник на 20 хв.
  2. Потім розкачайте тісто між двох листів пергаменту в пласт 3 мм. За допомогою форми 28 см виріжте з тіста круг. Посередині нього виріжте квадрат розміром 7х7 см. Поколіть тісто виделкою та поставте випікатися за температури 180˚С на 20 хв.
  3. Приготуйте рибний мус: почищену та випатрану річкову форель натріть сіллю та чорним перцем, зросіть олією та запечіть у розігрітій до 180˚С духовці впродовж 20 хв. Потім остудіть та розберіть рибу на волокна, видаливши кісточки. Перебийте разом з вершками, лимонним соком та сіллю до консистенції мусу.
  4. Желатин залийте водою на 10 хв. Потім поділіть на 2 частини та розпустіть одну частину на паровій бані. Додайте цю частину желатину до рибного мусу та перемішайте.
  5. Для шпинатного мусу –перебийте шпинат на пюре. Збийте вершки, додайте до них шпинат, лимонний сік, сіль, перець та розтоплену на паровій бані другу частину желатину. Перемішайте.
  6. Покладіть спечений корж у круглу роз‘ємну форму. Поставте посередині квадратну форму, за допомогою якої вирізали серединку тіста. Викладіть на корж рибний мус, залишивши кілька ложок для прикрашання. Відправте форму на 30 хв. у морозилку.
  7. Рибний мус, що залишився, перекладіть у кондитерський мішок та наповніть 5 виїмок-напівсфер у формі для цукерок, поставте у морозилку на 30 хв.
  8. Потім дістаньте з морозилки форму з тістом та рибним мусом, викладіть на нього шпинатний мус, залишивши 2 ложки для прикрашання, розрівняйте. Знову поставте форму у морозилку на 30 хв.
  9. Шпинатним мусом, що залишився, наповніть ще 5 напівсфер у формі для цукерок. Поставте на 30 хв. у морозилку.
  10. Потім обережно дістаньте закуску з роз‘ємної форми. Прикрасьте напівсферами з мусу, зеленню, слайсами пармезану. За бажанням – поставте посередині коробку з каблучкою.

Читайте також: Форель, запечена під лимонно-ківовим песто: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками