Закусочний торт Пеньок з грибним асорті: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати закусочний торт Пеньок з грибним асорті? Така страва здатна прикрасити будь-який святковий стіл. Рецепт приготування шукайте в нашому матеріалі і дивуйте близьких своєю кулінарною майстерністю.

Читайте також: М’ясний пиріг з яловичого серця і курки: рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 4 шт.
  • борошно – 250 г
  • сіль – 10 г
  • куркума – 5 г
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 40 мл

Для начинки:

  • білі гриби (свіжі) – 400 г
  • лисички (свіжі) – 400 г
  • опеньки мариновані – 500 г
  • куряче філе – 500 г
  • бринза – 400 г
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль – 10 г

Для соусу:

  • вершки (30%) – 200 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • мускатний горіх – 1 г
  • цукор – 4 г
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • біле сухе вино – 40 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • шпинат – 400 г

Читайте також: Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинки. Для першої – куряче філе залийте водою, додайте сіль та відваріть впродовж 30 хв. Остудіть та розберіть на волокна.
  2. Для другої та третьої начинки – відварені білі гриби і лисички наріжте кубиком, викладіть на окремі сковорідки з олією, додайте подрібнену цибулю. Перемішайте і смажте 15 хв.
  3. Для четвертої начинки –розітріть виделкою бринзу. Для п‘ятої – наріжте кубиком мариновані опеньки.
  4. Приготуйте тісто: змішайте молоко, яйця, сіль та куркуму. Додайте борошно та олію. Підсмажте млинці на сухій сковорідці по 30 с з кожного боку. Кожен млинець змастіть вершковим маслом.
  5. Для соусу – подрібніть цибулю та часник, покладіть у розтоплене вершкове масло. Смажте до м’якості. Додайте вино, доведіть до кипіння.
  6. Потім додайте цукор, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте і покладіть листя шпинату, готуйте 3-5 хв. Влийте вершки і тушкуйте соус ще 3 хв. Після цього перебийте до однорідності.
  7. Сформуйте пеньок: викладіть на дошку у ряд 4 млинці з напуском один на один. Зверху викладіть смужками начинку: спочатку смажені лисички, потім бринзу, білі гриби, відварену курку, мариновані опеньки.
  8. Краї млинців загорніть усередину, скрутіть в рулет, але не до кінця. Далі підкладіть ще млинців та продовжуйте викладати начинку, загортати краї та скручувати рулет. Готовий рулет поставте вертикально на тарілку.
  9. Заздалегідь відкладений млинець розділіть на 3 трикутники. Змішайте начинку, що залишилась, викладіть її на трикутники, загорніть їх в конверти і прикладіть до «пенька» з трьох сторін у вигляді коріння.
  10. Прикрасьте коріння «пенька» «землею» з підсушених подрібнених маслин. Зверху полийте шпинатним соусом та посипте їстівним мохом із панірувальних сухарів, перебитих у блендері з петрушкою. Прикрасьте листочками розмарину та маринованими грибами.
  11. Video: Закусочний торт Пеньок з грибним асорті

    Як приготувати закусочний торт Пеньок з грибним асорті? Рецепт приготування шукайте в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти