Всі звикли їсти хурму тільки у свіжому вигляді, ми ж пропонуємо вам її запекти. В якості начинки використовуйте качину грудку, рис і болгарський перець. У вас вийде ароматна, смачна і ситна страва, яку навіть можна приготувати для святкового столу. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати запечену хурму з качиним філе.
Інгредієнти:
- хурма — 6 шт.
- качина грудка зі шкірою — 150 г
- рис (довгозернистий) — 60 г
- болгарський перець — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- волоські горіхи — 20 г
- родзинки — 30 г
- паприка мелена — 5 г
- сіль — 5 г
- олія — 80 мл
Спосіб приготування:
- Зріжте у хурми «кришечку» з хвостиком, відкладіть її. Дістаньте з хурми м’якоть. Половину поріжте кубиком.
- Для начинки — рис залийте водою у співвідношенні 1:3 та варіть під кришкою 20 хв. З качиної грудки зніміть шкірку та поріжте її смужками, філе також поріжте смужками.
- Почистіть та поріжте кубиком цибулю. Обсмажте на олії спочатку качину шкірку з цибулею 3 хв., потім додайте порізане філе та мелену паприку. Смажте 10 хв.
- Посоліть, перемішайте, додайте порізану хурму, замочені у воді родзинки, відварений рис та кубики болгарського перцю. Ще раз перемішайте і ще 2 хв. потримайте на вогні.
- Вкладіть в оболонки хурми начинку. Викладіть зафаршировану хурму на деко з пергаментом, змастіть олією та присипте подрібненими горіхами. Запікайте 20 хв. за температури 160 °С.
- За 5 хв. до завершення приготування викладіть на хурму відрізані «кришечки» та запікайте ще 5 хв.