Ігор Місевич розповів, як приготувати запеченого гусака з яблуками і чорносливом – короля різдвяного столу. Гусь натирається червоним перцем і маринується в кориандре і яблучному соку, набуваючи неймовірний аромат. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт запеченого гусака з яблуками і чорносливом.
Інгредієнти:
- тушка гусака – 4 кг
- яблука – 4 шт.
- чорнослив – 150 г
- сметана (15%) – 100 г
- яблучний сік – 1 л
- сіль – 2 ст.л.
- горошини чорного перцю – 0,5 ст.л.
- червоний мелений перець – 0,5 ст.л.
- коріандр – 1 ст.л.
- кукурудзяна мука – 80 г
Читайте також: Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Відріжте лапки, вийміть жир і потрохи, відокремте шию і зайві фаланги крил.
- Відшліфуйте шкіру. Промийте водою і обсушіть паперовим рушником. Видаліть залозу на гузку.
- Змішайте сіль, червоний перець і натріть тушку всередині і зовні. Наколіть яблучним соком за допомогою шприца. Оберніть марлею, змоченою в яблучному соку.
- Між шарами марлі покладіть зерна коріандру і горошини перцю. Маринуйте в холодильнику – у посуді із залишками соку протягом 3 годин.
- Яблука розріжте на 4 частини, видаліть насіння і змішайте з чорносливом. Вийміть гусака з марлі, зашийте отвір на шиї, нещільно нафаршируйте і зашийте черевце тушки міцними нитками.
- Обв’яжіть ніжки. Зробіть кілька надрізів гострим ножем в місцях накопичення підшкірного жиру.
- Деко застеліть фольгою і налийте в нього води. Викладіть на деко крильця гусака, а зверху на них – тушку спинкою вниз. Поставте деко з тушкою гусака в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Запікайте протягом 3 годин. Кожні 20 хвилин поливайте тушку розтопленим жиром. За 30 хвилин до готовності змажте сметаною.
- Через півгодини приберіть гусака з духовки і залиште під фольгою на 20 хвилин для соковитості. Потім зніміть з черевця нитки.