Запечений гусак з яблуками і чорносливом: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ігор Місевич розповів, як приготувати запеченого гусака з яблуками і чорносливом – короля різдвяного столу. Гусь натирається червоним перцем і маринується в кориандре і яблучному соку, набуваючи неймовірний аромат. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт запеченого гусака з яблуками і чорносливом.

Інгредієнти:

  • тушка гусака – 4 кг
  • яблука – 4 шт.
  • чорнослив – 150 г
  • сметана (15%) – 100 г
  • яблучний сік – 1 л
  • сіль – 2 ст.л.
  • горошини чорного перцю – 0,5 ст.л.
  • червоний мелений перець – 0,5 ст.л.
  • коріандр – 1 ст.л.
  • кукурудзяна мука – 80 г

Читайте також: Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відріжте лапки, вийміть жир і потрохи, відокремте шию і зайві фаланги крил.
  2. Відшліфуйте шкіру. Промийте водою і обсушіть паперовим рушником. Видаліть залозу на гузку.
  3. Змішайте сіль, червоний перець і натріть тушку всередині і зовні. Наколіть яблучним соком за допомогою шприца. Оберніть марлею, змоченою в яблучному соку.
  4. Між шарами марлі покладіть зерна коріандру і горошини перцю. Маринуйте в холодильнику – у посуді із залишками соку протягом 3 годин.
  5. Яблука розріжте на 4 частини, видаліть насіння і змішайте з чорносливом. Вийміть гусака з марлі, зашийте отвір на шиї, нещільно нафаршируйте і зашийте черевце тушки міцними нитками.
  6. Обв’яжіть ніжки. Зробіть кілька надрізів гострим ножем в місцях накопичення підшкірного жиру.
  7. Деко застеліть фольгою і налийте в нього води. Викладіть на деко крильця гусака, а зверху на них – тушку спинкою вниз. Поставте деко з тушкою гусака в духовку, розігріту до 200 градусів.
  8. Запікайте протягом 3 годин. Кожні 20 хвилин поливайте тушку розтопленим жиром. За 30 хвилин до готовності змажте сметаною.
  9. Через півгодини приберіть гусака з духовки і залиште під фольгою на 20 хвилин для соковитості. Потім зніміть з черевця нитки.

Video: Запечений гусак з яблуками і чорносливом: рецепт покроково

Як приготувати запеченого гусака з яблуками і чорносливом? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму