Запечений гусак з яблуками і чорносливом: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Ігор Місевич розповів, як приготувати запеченого гусака з яблуками і чорносливом – короля різдвяного столу. Гусь натирається червоним перцем і маринується в кориандре і яблучному соку, набуваючи неймовірний аромат. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт запеченого гусака з яблуками і чорносливом.

Інгредієнти:

  • тушка гусака – 4 кг
  • яблука – 4 шт.
  • чорнослив – 150 г
  • сметана (15%) – 100 г
  • яблучний сік – 1 л
  • сіль – 2 ст.л.
  • горошини чорного перцю – 0,5 ст.л.
  • червоний мелений перець – 0,5 ст.л.
  • коріандр – 1 ст.л.
  • кукурудзяна мука – 80 г

Читайте також: Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відріжте лапки, вийміть жир і потрохи, відокремте шию і зайві фаланги крил.
  2. Відшліфуйте шкіру. Промийте водою і обсушіть паперовим рушником. Видаліть залозу на гузку.
  3. Змішайте сіль, червоний перець і натріть тушку всередині і зовні. Наколіть яблучним соком за допомогою шприца. Оберніть марлею, змоченою в яблучному соку.
  4. Між шарами марлі покладіть зерна коріандру і горошини перцю. Маринуйте в холодильнику – у посуді із залишками соку протягом 3 годин.
  5. Яблука розріжте на 4 частини, видаліть насіння і змішайте з чорносливом. Вийміть гусака з марлі, зашийте отвір на шиї, нещільно нафаршируйте і зашийте черевце тушки міцними нитками.
  6. Обв’яжіть ніжки. Зробіть кілька надрізів гострим ножем в місцях накопичення підшкірного жиру.
  7. Деко застеліть фольгою і налийте в нього води. Викладіть на деко крильця гусака, а зверху на них – тушку спинкою вниз. Поставте деко з тушкою гусака в духовку, розігріту до 200 градусів.
  8. Запікайте протягом 3 годин. Кожні 20 хвилин поливайте тушку розтопленим жиром. За 30 хвилин до готовності змажте сметаною.
  9. Через півгодини приберіть гусака з духовки і залиште під фольгою на 20 хвилин для соковитості. Потім зніміть з черевця нитки.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити