Зефір від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом Лізи Глинської.

Фруктова основа:

2 великих яблука – після запікання вихід 200 г (дуже важливо, щоб яблука були ароматні і смачні)

200 г цукру

1 яєчний білок

Сіроп:

80 мл води

220 г цукру

4 г агар агару (желіруюча речовина, що отримується з водоростей. Желатіном, може, і можна замінити, але тоді технологія приготування повністю зміниться).

Червоний барвник в порошку

Приготування:

Розріжте яблука навпіл, видаліть серединку, запечіть в духовці або мікрохвильовій печі: 180 градусів, 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, перебейте блендером або перетріть через сито, до стану пюре, додайте цукор і добре перемішайте – дайте охолонути.

64524_900

Остигнуло яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додайте пів білка, що залишились і продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

64794_900

У сотейнику змішайте воду і агар-агар, доведіть до кипіння, додайте барвник (за бажанням) і цукор. Добре перемішайте і на середньому вогні готуйте сироп ще близько 5 хвилин.

65143_900

А тепер тонкою цівкою влийте гарячий сироп у збиту фруктову основу. Маса збільшиться в об’ємі і стане густіти. Збиваємо ще близько 5-7 хв.

65508_900

Агар-агар починає застигати вже при 40 градусах. Так що наповнювати кондитерський мішок і відкидати на пергамент зефір доведеться швидко. Залиште зефір на ніч для того, щоб він трохи підсох, а потім присипте цукровою пудрою і з’єднайте половинки.

65760_900

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо