Зефір від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом Лізи Глинської.

Фруктова основа:

2 великих яблука – після запікання вихід 200 г (дуже важливо, щоб яблука були ароматні і смачні)

200 г цукру

1 яєчний білок

Сіроп:

80 мл води

220 г цукру

4 г агар агару (желіруюча речовина, що отримується з водоростей. Желатіном, може, і можна замінити, але тоді технологія приготування повністю зміниться).

Червоний барвник в порошку

Приготування:

Розріжте яблука навпіл, видаліть серединку, запечіть в духовці або мікрохвильовій печі: 180 градусів, 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, перебейте блендером або перетріть через сито, до стану пюре, додайте цукор і добре перемішайте – дайте охолонути.

64524_900

Остигнуло яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає, додайте пів білка, що залишились і продовжуйте збивати ще декілька хвилин.

64794_900

У сотейнику змішайте воду і агар-агар, доведіть до кипіння, додайте барвник (за бажанням) і цукор. Добре перемішайте і на середньому вогні готуйте сироп ще близько 5 хвилин.

65143_900

А тепер тонкою цівкою влийте гарячий сироп у збиту фруктову основу. Маса збільшиться в об’ємі і стане густіти. Збиваємо ще близько 5-7 хв.

65508_900

Агар-агар починає застигати вже при 40 градусах. Так що наповнювати кондитерський мішок і відкидати на пергамент зефір доведеться швидко. Залиште зефір на ніч для того, щоб він трохи підсох, а потім присипте цукровою пудрою і з’єднайте половинки.

65760_900

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму