Печеня-запіканка «Три в одному»: рецепт приготування  


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Це ситна страва, мабуть, стане основною на вашому святковому столі. І дійсно, що може бути краще поєднання м’яса, картоплі та грибів? Пропонуємо вам запекти печеню в духовці: для цього необхідно шарами викласти попередньо обсмажені картоплю, куряче філе та печериці. Зверху щедро посипаємо нашу запіканку сиром і прикрашаємо свіжими овочами. Ваші гості точно будуть ситі і задоволені! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт печені-запіканки «Три в одному».

Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г
  • шампіньйони – 300 г
  • картопля – 800 г
  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 3 шт.
  • цукіні – 2 шт.
  • капуста романеско – 300 г
  • вершки (22%) – 400 мл
  • сир «гауда» – 200 г
  • олія – ​​60 мл
  • оливкова олія – 20 мл
  • червоне сухе вино – 300 мл
  • винний оцет – 10 мл
  • цукор – 25 г
  • кориця – 1 паличка
  • бодян – 1 шт.
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 30 г

Читайте також: Буженина з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування: 

  1. Розріжте відварену картоплю на 4 частини, обсмажте на сковороді з олією до золотавості 10 хв. Порізану соломкою цибулю обсмажте на олії 3 хв., додайте до неї порізані слайсами печериці, смажте ще 7 хв.
  2. Куряче філе поріжте смужками, обсмажте на сковороді з олією 10 хв. з додаванням солі. Перекладіть філе до цибулі з грибами, додайте вершки, посоліть та поперчіть. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  3. У керамічну форму викладіть спочатку смажену картоплю, потім куряче філе з цибулею і грибами у вершках, зверху натріть сир «Гауда». Запікайте 15 хв. в розігрітій до 180°С духовці.
  4. Для оздоблення – проваріть 2 хв. у підсоленій воді розібрану на суцвіття капусту «Романеско». Перекладіть у крижану баню.
  5. Доведіть до кипіння червоне сухе вино з цукром, паличкою кориці та зірочкою бодяну. Моркву наріжте уздовж слайсами, відваріть у сиропі 3 хв. Цукіні також поріжте уздовж слайсами та замаринуйте на 1 хв. у суміші оливкової олії, винного оцту та солі. Скрутіть слайси моркви та цукіні спіральками.
  6. Викладіть поверх  запіканки суцвіття капусти та спіралі з моркви і цукіні.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити