Це ситна страва, мабуть, стане основною на вашому святковому столі. І дійсно, що може бути краще поєднання м’яса, картоплі та грибів? Пропонуємо вам запекти печеню в духовці: для цього необхідно шарами викласти попередньо обсмажені картоплю, куряче філе та печериці. Зверху щедро посипаємо нашу запіканку сиром і прикрашаємо свіжими овочами. Ваші гості точно будуть ситі і задоволені! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт печені-запіканки «Три в одному».
Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г
- шампіньйони – 300 г
- картопля – 800 г
- цибуля – 3 шт.
- морква – 3 шт.
- цукіні – 2 шт.
- капуста романеско – 300 г
- вершки (22%) – 400 мл
- сир «гауда» – 200 г
- олія – 60 мл
- оливкова олія – 20 мл
- червоне сухе вино – 300 мл
- винний оцет – 10 мл
- цукор – 25 г
- кориця – 1 паличка
- бодян – 1 шт.
- чорний мелений перець – 3 г
- сіль – 30 г
Читайте також: Буженина з індички: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Розріжте відварену картоплю на 4 частини, обсмажте на сковороді з олією до золотавості 10 хв. Порізану соломкою цибулю обсмажте на олії 3 хв., додайте до неї порізані слайсами печериці, смажте ще 7 хв.
- Куряче філе поріжте смужками, обсмажте на сковороді з олією 10 хв. з додаванням солі. Перекладіть філе до цибулі з грибами, додайте вершки, посоліть та поперчіть. Перемішайте і доведіть до кипіння.
- У керамічну форму викладіть спочатку смажену картоплю, потім куряче філе з цибулею і грибами у вершках, зверху натріть сир «Гауда». Запікайте 15 хв. в розігрітій до 180°С духовці.
- Для оздоблення – проваріть 2 хв. у підсоленій воді розібрану на суцвіття капусту «Романеско». Перекладіть у крижану баню.
- Доведіть до кипіння червоне сухе вино з цукром, паличкою кориці та зірочкою бодяну. Моркву наріжте уздовж слайсами, відваріть у сиропі 3 хв. Цукіні також поріжте уздовж слайсами та замаринуйте на 1 хв. у суміші оливкової олії, винного оцту та солі. Скрутіть слайси моркви та цукіні спіральками.
- Викладіть поверх запіканки суцвіття капусти та спіралі з моркви і цукіні.