Жульєн з куркою і грибами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Жульєн – це по-французьки вишукана страва, з соковитими шматочками курячого філе і підсмаженими грибочками. Молочно-вершковий соус бешамель підкреслює ніжність м’яса і доповнює аромат печериць. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати жульєн з куркою і грибами за рецептом Тетяни Литвинової.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 150 г
  • печериці – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 80 г (для тушкування) + 145 г (для бульйону)
  • сир твердий («Гауда») – 60 г
  • соняшникова олія (рафінована) – 15 мл
  • вершкове масло – 15 г
  • сіль – 10 г (2 ч. л.)
  • лавровий лист – 1 шт.
  • духмяний перець – 1 горошина
  • гвоздика – 1 бутон
  • біле сухе вино – 50 мл

Дивіться також: Качка в карамелі: рецепт приготування

  1. Відваріть куряче філе в окропі, додавши в нього цибулину, сіль, перець, лавровий лист і гвоздику.
  2. Лук і шампіньйони наріжте методом «жульєн».
  3. Тушкуйте цибулю в суміші рослинної олії та вершкового масла 15 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть цибулю на серветку.
  4. На окремій сковороді підсушіть печериці.
  5. Змішайте в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, залийте соусом бешамель і все добре перемішайте.
  6. Розкладіть жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипте натертим сиром.
  7. Поставте страву в попередньо розігріту духовку.
  8. Запікайте при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10–15 хвилин.

Video: Жюльєн з куркою і грибами: рецепт покроково

Як приготувати жюльєн з куркою і грибами? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму