Узбецький плов від Миколи Тищенка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ресторатор і суддя «МастерШеф» Микола Тищенко готує узбецький плов і пропонує три способи його подачі

Узбецький плов

СКЛАДОВІ

  • Морква – 1 кг
  • Часник – 2 головки
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Олія – ​​400 мл
  • Круглий рис – 1 кг (в ідеалі узбецький нешліфований)
  • Баранина (ошийок) – 1 кг
  • Нут (турецький горошок) – 200 г
  • Прянощі (зіри, сушеного томата, шафрану, куркуми, барбарису, родзинок, сумаху) – по 0,5 ч. Л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Узбецький плов готується на суміші бавовняного і соняшникового олій, в цьому рецепті використовувалося тільки соняшникова. Розжарьте олію в казанку, покладіть цілу цибулину – вона вбере в себе зайву гіркоту, потім приберіть її і починайте готувати зірвак (підлива, основа плову).

Наріжте півкільцями цибулю, великими брусками морква і кубиками м’ясо. Підсмажте спочатку цибулю до золотистого кольору, потім м’ясо до рум’яної скоринки і через 4-5 хвилин морква, перемішайте все і смажте ще 5-7 хвилин. Зірвак повинен бути солонуватий і мати насичений смак. Влийте 1 л гарячої води, додайте спеції, родзинки і нут.

Переберія і промийте в трьох водах рис, засипте в казан і поставте на середній вогонь. Води повинно бути на 2 пальці більше рису. «Закопайте» в рис промитий і очищений тільки від верхнього шару лушпиння часник. Загорніть кришку казанка в рушник, щоб уникнути накопичення зайвої вологи, накрийте плов і, не заважаючи, залиште нудитися на 40 хвилин. Можна додати гарячої води, зробивши поглиблення, проте краще дотримати пропорцію відразу.

Варіанти подачі

1. Класичний стиль. Плов – святкова старва і, як правило, подається в загальній посуді. Ми подамо його у великій неглибокої тарілці з орнаментом, присипавши сушеними томатами і зеленню.

2. Плов у виноградному листі. Еклектична подача плову а-ля долма. Конверт викладений на томатний соус і прикрашений сушеним чебрецем і натертою редискою.

ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепт плову зі свининою

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками