Ватрушки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ватрушки від Алли Ковальчук - смачні рецепти, з якими тісто на ватрушки завжди підійде, а начинка вийде ніжною.

Класична ватрушка (Все буде смачно)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно пшеничне – 5 ст. (725 г для замісу і 1 ст. на стіл в тісто)
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця курячі – 3 шт. (1 шт. в тісто, 1 шт. для змазування і 1 шт. в сир)
  • Дріжджі сухі (в молоко) – 1 ч. л. (11-12 г)
  • Ваніль – 1 упаковка (пів пакетика в тісто і пів в сир)
  • Сир – 600 г
  • Цукор – 2 ст. (В тісто 1-1,5 ст., В сир 1 ст.)
  • Сіль – щіпка

Як приготувати класичну ватрушку

У півтори склянки теплого молока додаємо 12 грамів сухих дріжджів, дрібку солі і столову ложку цукру.

Через 15 хвилин, коли дріжджі стануть активними і піднімуться в пінку, додаємо 5 склянок борошна, півпакетіка ванілі і одне яйце.

Гарненько вимішуємо тісто. У тісто встромляємо макарони – «пір’ячко» і ставимо його в тепле місце для збільшення в два-три рази.

Через 30 хвилин підросле тісто обминають. Залишаємо його ще на 30 хвилин, обминаємо і знову залишаємо на 30 хвилин. Потім обминаємо втретє.

Готове підросле тісто перекладаємо на обсипану борошном дошку, розділивши на 12 рівних частин. З кожного шматочка скачуємо кульки, приплющуємо їх і викладаємо на змащене маслом деко. Потім накриваємо заготовку рушником і залишаємо ще на 20-30 хвилин в теплому місці для збільшення в 2-3 рази.

Як тільки кульки підійшли, беремо склянку і денцем продавлюємо середину – «гніздечко» для сирної начинки. На кожну ватрушку викладаємо по дві чайних ложки сиру. Змащуємо края ватрушки збитим яєчним жовтком.

У заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці зменшуємо жар до 180 градусів і відправляємо наші ватрушки з сиром пектися на 15 хвилин.
Для начинки: сир розминаємо виделкою, додаємо стакан цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор, родзинки. Вимішуємо до однорідної маси.

 

Королівська ватрушка (Все буде смачно)

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця — 5 шт.
  • Сир — 500 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Цукор — 1 ст.
  • Сіль — щіпка
  • Борошно — 2 ст.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Ванілін — щіпка (за бажанням)

Як приготувати корлівську ватрушку

Холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо в 2 склянки просіяного борошна і дрібку негашеного соди. Пощипуючими рухами з’єднуємо борошно, соду і масло до утворення великої крихти.

У півкілограма сиру додаємо окремо збиті до щільної піни білки і жовтки, всипаємо стакан цукру, старанно розтираємо до консистенції суфле. Також за бажанням в масу можна додати дрібку ваніліну.

Дно змащеної маслом форми обсипаємо жменею масляно-борошняної крихти, чекаємо кілька хвилин, щоб вона присохла, потім викладаємо половину крихти. Зверху, розрівнюючи лопаткою, викладаємо сирне суфле, зверху засипаємо другу половину крихти.

Готовий корж випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності, коли ватрушка підрум’яниться, температуру в духовці слід знизити на 10-20 градусів. Не лякайтеся, якщо ватрушка спочатку сильно підніметься, а потім, коли ви її виймете з духовки, «опаде» – це одна з особливостей тесту з крихти. Зачекайте, поки ватрушка охолоне, а потім наріжте і подавайте на стіл.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти
диетический клафути с вишней, диетический клафути с вишней рецепт, рецепт приготовления диетического клафути с вишней, как приготовить диетический клафути с вишней, состав диетического клафути с вишней
Дієтичний клафуті з вишнею