Тефтелі з рисом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Під чуйним керівництвом кулінарного експерта Сергія Калініна готуємо традиційні тефтелі з рисом під журавлинним соусом і парові тефтелі "Їжачки".

Традиційні тефтелі

Інгредієнти:

  • Свинина — 400 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Рис довгозернистий — 100 г
  • Борошно — за смаком
  • Яєчний білок — 1 шт.
  • Сіль і перець — за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Рис промиваємо та відварюємо до напівготовності (1 частина рису — 1,2 частини води).
  2. М’ясо перемелюємо на середній решітці двічі. Фарш відбиваємо. Нарізаємо цибулю, віджимаємо сік.
  3. У фарш додаємо цибулю, роздавлений часник, сіль і перець.
  4. Змішуємо фарш з рисом, додаємо трохи збитий яєчний білок, все добре перемішуємо.
  5. Із фаршу ліпимо тефтелі. Паніруємо в борошні двічі. Обсмажуємо тефтелі на пательні до утворення щільної скоринки.
  6. Тефтелі випікаємо при температурі 160 градусів 10-15 хвилин. При подачі на стіл — заливаємо журавлинним соусом.

Журавлиний соус

Інгредієнти:

  • Журавлина — 250 г
  • Цукор — 75 г

 

Спосіб приготування

  1. Ягоди висипаємо в сотейник, тиснемо, варимо, помішуючи, поки ягоди не пустять сік і не почнуть трохи закипати.
  2. Додаємо цукор. Знімаємо соус з вогню і проціджуємо.

Журавлину можна замінити брусницею, смородиною або вишнею.

Парові тефтелі «Їжачки»

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 г
  • Цибулина (маленька) — 1 шт.
  • Рис сорту Басматі — 100 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль і перець — по 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

  1. Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на пательні до м’якості.
  3. Філе миємо, обсушуємо, нарізаємо кубиками м’ясо та вершкове масло.
  4. У блендері подрібнюємо м’ясо, масло і обсмажену цибулю. Заправляємо спеціями за смаком. Фарш прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Формуємо з фаршу тефтелі. З рису зливаємо воду, просушуємо його. Висипаємо рис на рушник, в ньому обкачуємо тефтелі.
  6. Тефтелі готуємо на пару 20-40 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Смачні тефтелі в мультиварці

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо