Ікра з баклажанів від Сергія Калініна (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Как сделать из баклажанов самую вкусную «заморскую» икру, приготовить пирог и даже баклажаны в карамели рассказывает кулинарный эксперт Сергей Калинин

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 кг
  • Болгарский перець — 200 г
  • Ріпчата червона цибуля — 100 г
  • Морква — 150 г
  • Помидоры — 200 г
  • Чеснок — 4 зубчика
  • Подсолнечное масло — 30 мл
  • Укроп — 10 г
  • Соль — 1 ч.л.
  • Сахар —1 ч.л.
  • Перец черный молотый перец — по вкусу

Як готувати

У баклажанів зрізаємо плодоніжки, розрізаємо баклажани навпіл та натираємо сіллю. Залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо.

Болгарский перець проколюємо гостим ножем чи виделкою. Викладаємо овочі на деко, застелене пергаментом, так запікаємо 25 хвилин при температурі 210°С.

Помідори очищаємо від шкірки та перебиваєм в бленері. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього натерту моркву й смажимо 5 хвилин, доки морква не стане м’якою.

Готуємо ікру

Викладаємо цибулю та моркву в кастрюлю з товстими стінками. Запечені баклажани очищуємо від шкурки й дрібно нарізаємо.

Відправляємо до кастрюлі з цибулею та морквою. У перця зрізаємо плодоніжку, знімаємо шкурку, чистимо від насіння та розрізаємо його навпіл.

М’якіть перця також подрібнюємо та змішуємо з іншими інгредієнтами.

Додаємо сік болгарського перцю та часник. Заливаємо томатною пастою й залишаємо тушитись на маленькому вогні 15-20 хвилин. Додаємо в ікру сіль, цукор та перець, знімаємо її з вогню та перебиваємо до стану каші в блендері.

Знову ставимо ікру на вогонь. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Закриваємо ікру

Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки та закатуємо. Перевіряємо на герметичність, завертаємо в одіяло та залишаємо до застигання.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком