Ікра з баклажанів від Сергія Калініна (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Как сделать из баклажанов самую вкусную «заморскую» икру, приготовить пирог и даже баклажаны в карамели рассказывает кулинарный эксперт Сергей Калинин

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 кг
  • Болгарский перець — 200 г
  • Ріпчата червона цибуля — 100 г
  • Морква — 150 г
  • Помидоры — 200 г
  • Чеснок — 4 зубчика
  • Подсолнечное масло — 30 мл
  • Укроп — 10 г
  • Соль — 1 ч.л.
  • Сахар —1 ч.л.
  • Перец черный молотый перец — по вкусу

Як готувати

У баклажанів зрізаємо плодоніжки, розрізаємо баклажани навпіл та натираємо сіллю. Залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо.

Болгарский перець проколюємо гостим ножем чи виделкою. Викладаємо овочі на деко, застелене пергаментом, так запікаємо 25 хвилин при температурі 210°С.

Помідори очищаємо від шкірки та перебиваєм в бленері. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього натерту моркву й смажимо 5 хвилин, доки морква не стане м’якою.

Готуємо ікру

Викладаємо цибулю та моркву в кастрюлю з товстими стінками. Запечені баклажани очищуємо від шкурки й дрібно нарізаємо.

Відправляємо до кастрюлі з цибулею та морквою. У перця зрізаємо плодоніжку, знімаємо шкурку, чистимо від насіння та розрізаємо його навпіл.

М’якіть перця також подрібнюємо та змішуємо з іншими інгредієнтами.

Додаємо сік болгарського перцю та часник. Заливаємо томатною пастою й залишаємо тушитись на маленькому вогні 15-20 хвилин. Додаємо в ікру сіль, цукор та перець, знімаємо її з вогню та перебиваємо до стану каші в блендері.

Знову ставимо ікру на вогонь. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Закриваємо ікру

Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки та закатуємо. Перевіряємо на герметичність, завертаємо в одіяло та залишаємо до застигання.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький