Ікра з баклажанів від Сергія Калініна (Все буде смачно!)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Как сделать из баклажанов самую вкусную «заморскую» икру, приготовить пирог и даже баклажаны в карамели рассказывает кулинарный эксперт Сергей Калинин

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 кг
  • Болгарский перець — 200 г
  • Ріпчата червона цибуля — 100 г
  • Морква — 150 г
  • Помидоры — 200 г
  • Чеснок — 4 зубчика
  • Подсолнечное масло — 30 мл
  • Укроп — 10 г
  • Соль — 1 ч.л.
  • Сахар —1 ч.л.
  • Перец черный молотый перец — по вкусу

Як готувати

У баклажанів зрізаємо плодоніжки, розрізаємо баклажани навпіл та натираємо сіллю. Залишаємо на 15 хвилин, потім промиваємо.

Болгарский перець проколюємо гостим ножем чи виделкою. Викладаємо овочі на деко, застелене пергаментом, так запікаємо 25 хвилин при температурі 210°С.

Помідори очищаємо від шкірки та перебиваєм в бленері. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо до прозорості. Додаємо до нього натерту моркву й смажимо 5 хвилин, доки морква не стане м’якою.

Готуємо ікру

Викладаємо цибулю та моркву в кастрюлю з товстими стінками. Запечені баклажани очищуємо від шкурки й дрібно нарізаємо.

Відправляємо до кастрюлі з цибулею та морквою. У перця зрізаємо плодоніжку, знімаємо шкурку, чистимо від насіння та розрізаємо його навпіл.

М’якіть перця також подрібнюємо та змішуємо з іншими інгредієнтами.

Додаємо сік болгарського перцю та часник. Заливаємо томатною пастою й залишаємо тушитись на маленькому вогні 15-20 хвилин. Додаємо в ікру сіль, цукор та перець, знімаємо її з вогню та перебиваємо до стану каші в блендері.

Знову ставимо ікру на вогонь. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Закриваємо ікру

Перекладаємо гарячу ікру в стерилізовані банки та закатуємо. Перевіряємо на герметичність, завертаємо в одіяло та залишаємо до застигання.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)