Салат Цезар від Ектора Хіменеса-Браво і Антоніни Бут (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво знає, яким повинен бути справжній Цезар! Своїм фірмовим рецептом салату, а також вустерського соусу до нього шеф ділився з нами і учасницею 6 сезону шоу Україна має талант на телеканалі СТБ Антоніною Бут

Салат Цезар з куркою

СКЛАДОВІ

  • Салат ромен – 1,5 пучка
  • Білий тостовий хліб – 7 шматочків
  • Часник – 5 зубчиків
  • Оливкова олія – ​​1 стакан + 4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вустерський соус – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Сир пармезан – 30 г
  • Куряче філе – 300 г
  • Вершкове масло – 2 ст.л. (50 г)
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Листя салату промиваємо, замочуємо на 15-30 хвилин в мисці з холодною водою. Обсушуємо паперовим рушником і кладемо в холодильник.

Готуємо часникові крутони

З хліба знімаємо корочку і нарізаємо хліб кубиками 1 на 1 см. Збризгуємо підсолодженим лимонним соком та підсушуємо до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 10 хв.

Розтираємо часник із сіллю й оливковою олією, прогріваємо на пательні на повільному вогні. Викладаємо до ароматного масла крутон і, перемішуючи, тримаємо їх на вогні 1-2 хвилини.

Готуємо курку

Маринуємо куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю та солі 20-30 хвилин. Дістаємо філе з маринаду, обсушуємо і обсмажуємо на розігрітій пательні з олією 2-3 хвилини – до золотистого кольору. Знімаємо з вогню, викладаємо на фольгу, додавши вершкове масло, солимо, загортаємо і відправляємо в духовку, розігріту до 150С, на 20 хвилин.

Готуємо соус-заправку для салату

2 яйця опускаємо на 1 хвилину у каструлю з киплячою водою. Потім дістаємо з окропу і залишаємо на 10 хвилин при кімнатній температурі. Миску змащуємо розчавленим часником, розбиваємо жовтки яєць, збиваємо виделкою. Додаємо гірчицю, вустерский соус, сік лимона, сіль, перець, поступово підливаємо холодну оливкову олію. Змішуємо до отримання однорідної емульсії.

Готуємо салат.

Листя салату рвемо на невеликі частини, викладаємо їх в миску з соусом, акуратно змішуємо. Потім викладаємо листя салату на тарілку. Зверху викладаємо крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.

Заправляємо салат соусом.

 

Вустерський соус

СКЛАДОВІ

  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Імбир (корінь) – 1,5 см
  • Анчоус – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Зерна гірчиці – 3 ст.л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Карі – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Мелений червоний перець (гострий) – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч.л.
  • Кардамон – 0,5 ч.л.
  • Оцет – 2 склянки
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Соєвий соус – 0,5 склянки
  • Вода – 100 мл + 2 ст.л.
  • Тамаринд (паста) – 1/4 склянки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Замочуємо цибулину на півгодини в розчині оцту і води, потім подрібнюємо. Також подрібнюємо часник.
  2. На марлю, складену в декілька шарів, викладаємо цибулю, часник, гірчицю, червоний і чорний перець, корицю, гвоздику, імбир і кардамон. Зав’язуємо мішечок, кладемо в каструлю, додаємо соєвий соус, оцет, цукор, тамаринд, воду і ставимо на вогонь. Цю суміш доводимо до кипіння, потім залишаємо на слабкому вогні на 30 хвилин.
  3. Через деякий час додаємо в каструлю з соусом каррі, порізаний анчоус, воду, сіль. Проварюємо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. Потім мішечок зі спеціями перекладаємо в скляну банку, туди ж виливаємо вміст каструлі. Закриваємо кришкою, ставимо в холодильник.
  4. Протягом тижня кожен день віджимаємо мішечок, а соус – ретельно перемішуємо. Через тиждень прибираємо мішечок, розливаємо готовий вустерский соус по пляшечках.
  5. Зберігаємо в холодильнику.

 

Салат із сьомгою, яйцем-пашот і лимонно-пармезановим соусом

СКЛАДОВІ

  • Латук – 1 пучок
  • Айсберг – 1 качан
  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Оцет -1 ст.л.
  • Слабосолона сьомга – 150 г

Для лимонно-пармезанового соусу:

  • Лимони – 2 шт.
  • Сир пармезан – 150 г
  • Оливкова олія – ​​3/4 склянки
  • Сіль
  • Перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Салатні листя миєму, замочуємо в мисці з холодною водою, потім обсушуємо, рвемо на шматочки. Томати розрізаємо навпіл.

Готуємо яйце-пашот

Кип’ятимо в каструлі воду, додаємо оцет. Висота води – 5 см. Яйце вбиваємо в чарку або склянку. Ледве киплячу воду добре розмішуємо ложкою, щоб утворився вир, і акуратно виливаємо яйце. Через 2 хвилини викладаємо яйце шумівкою в піалу з холодною водою на кілька секунд, потім – на кухонний рушник. Даємо просохнути.

Готуємо соус

  1. Натираємо шкірку лимонів для отримання цедри, вичавлюємо сік. Натираємо сир пармезан. Збиваємо все в блендері, поступово вливаючи оливкова олія. Додаємо сіль і перець.
  2. Змішуємо салатні листя з соусом, викладаємо на тарілку. Розкладаємо помідори, зверху на салат – тонкі скибочки сьомги і яйце-пашот.

 

Коктейль Кривава Мері

ІНГРЕДІЄНТИ (на 3 порції)

  • Томатний сік – 600 мл
  • Горілка – 150 мл
  • Вустерський соус – кілька крапель
  • Соус табаско – 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Цедра лимона – на кінчику ложки
  • Стебло селери – 3 шт.
  • Лід

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У банку вливаємо томатний сік, горілку, вустерский соус, додаємо мелений перець, соус табаско, сіль, лимонний сік і цедру. Закриваємо кришкою, енергійно збиваємо, як в шейкері.
  2. Розливаємо напій в келихи, додаємо кубики льоду і прикрашаємо довгимстеблом селери.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею