Хачапурі від Мікаеля Арояна і Потапа («Все буде смачно!»)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів

Переглянути відгуки

Справжній грузинський хачапурі з начинкою на будь-який смак! Король кавказької кухні Мікаель Ароян навчив нас і українського репера Потапа готувати аж чотири види хачапурі — з сиром, м'ясом, квасолею, а також хачапурі по-аджарський. І все це — з доступних інгредієнтів

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

 

Тісто для хачапурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вода — 350 мл
  • Рослинна рафінована олія — 30 мл
  • Дріжджі сухі — 10 г
  • Борошно — 500 г
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Сіль — 2 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У воді кімнатної температури розчиняємо цукор, сіль і дріжджі. Додаємо олію і борошно, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.

У готову опару додаємо борошно. Вимішуємо тісто, поки в ньому не утворяться бульбашки повітря. Залишаємо готове тісто в теплому місці на 10 хвилин.

 

Сирна начинка для хачапурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир сулугуні — 300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло — 20 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Натираємо сир і змішуємо його з іншими інгредієнтами.

 

М’ясна начинка для хачапурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свинячий ошийок — 100 г
  • Телятина — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Чебрець — 3 г
  • Сіль — 3 г
  • Перець — 3 г
  • Вода — 1 ст.л.
  • Сир сулугуні — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Вершкове масло — 20 г
  • Хмелі-сунелі — 3 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Свинину, телятину і цибулю ріжемо кубиками і змішуємо з чебрецем, сіллю, перцем, хмелі-сунелі і водою. Все перемішуємо.

Залишаємо начинку маринуватися на 15 хвилин.

 

Начинка квасолева для хачапурі

ІНГРЕДІЄНТИ

Квасоля — 200 г
Цибуля — 1 шт.
Сіль — 3 г
Перець — 3 г
Хмелі-сунелі — 3 г
Паприка — 3 г
Часник — 2 зубчика
Чебрець — 3 г
Сир сулугуні — 50 г
Яйце — 1 шт.
Вершкове масло — 20 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Квасолю замочуємо на годину. Потім зливаємо квасолю і відварюємо в новій воді протягом 40 хвилин.

Відварену квасолю пропускаємо через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо. Змішуємо квасолю, цибулю, роздавлений часник і спеції.

 

Хачапурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Тісто для хачапурі
  • Начинка для хачапурі

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

З тіста робимо круглий коржик. З начинки формуємо кульку і викладаємо її в центр тіста. Защипуємо тісто навколо начинки в мішечок.

Форму присипаємо борошном. Руками розподіляємо корж по всій формі. Перекладаємо його до форми швом вниз. Змащуємо хачапурі яйцем і присипаємо тертим сиром.

Випікаємо 7 хвилин при 220 ° С. Готові хачапурі змащуємо топленим вершковим маслом.

Читайте також

Хачапурі: покроковий рецепт з фото

 

Хачапурі по-аджарськи

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця — 3 шт.
  • Сир сулугуні — 600 г
  • Вершкове масло — 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Натираємо сир. Розкачуємо тісто в пласт.

Сир викладаємо на тісто, залишаючи центр порожнім. З протилежних сторін закручуємо тісто в трубочки, щоб сформувати бортики. Потім защипувати трубочки по краях і розсовуємо середину, щоб сформувався човник.

Всередину човника викладаємо сир. Борти змащуємо жовтком. Ставимо в духовку на 10 хвилин при 180 ° С.

В готовий човник викладаємо жовток і шматочок вершкового масла.

Дивіться також відео приготування хачапурі («Все буде смачно!»)

Читайте також

Аджарський хачапурі: покроковий рецепт з фото



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)
Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити