Домашній зефір від Лізи Глинської і Андре Тана (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Домашній зефір - це справжнє диво! Ліза Глинська знає, як в домашніх умовах приготувати зефір, який в рази перевищить магазинний!

Домашній зефір

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яблука кислого сорту – 500 г
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 70 мл
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Желатин – 25 г
  • Буряковий сік

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і викладаємо зрізом вниз на застелене пергаментом деко. Запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин

2. Желатин замочуємо в воді (2,5 ст.л.). Залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розтоплюємо желатин на водяній бані, стежачи, щоб він сильно не нагрівся: желатин не можна доводити до кипіння!

3. Готові яблука перебиваємо блендером в пюре і перетираємо через сито. Додаємо ванільний цукор

4. У сотейник наливаємо воду (70 мл) і насипаємо цукор. Ставимо сотейник на середній вогонь і варимо сироп, не помішуючи, до температури 118 градусів

Щоб перевірити сироп на потрібну консистенцію, налийте в миску холодну воду і капніть в неї трохи сиропу. Потім спробуйте краплю, що згорнулася, на дотик: якщо вона м’яка і пружна, то сироп готовий

5. Яблучне пюре злегка збиваємо так, щоб воно трохи збільшилося в обсязі й наситилося повітрям.

6. Яєчний білок злегка збовтуємо і вливаємо половину в яблучне пюре. Збиваємо, поки маса не збільшиться в об’ємі й не побіліє. Потім додаємо білок, що залишився і продовжуємо збивати ще 5 хвилин.

7. У яблучно-яєчну масу починаємо вливати тонкою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати. Збиваємо, поки маса не стане ледь теплою

8. На цьому етапі вводимо розчинений желатин

9. Ставимо суміш на крижану баню і продовжуємо збивати, поки вона не загусне і не буде тримати форму

10. Перекладаємо суміш у кондитерський мішок і відкидаємо на деко (або інший плоский предмет), застелене пергаментом, зефір

11. Відправляємо зефір в прохолодне місце на 2 години, щоб він застиг

12. Готовий зефір знімаємо з пергаменту, скріплюємо “трояндочки” між собою плоскою стороною і присипаємо сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.

Маршмеллоу

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Желатин – 30 г
  • Цукор – 400 г
  • Вода – 100 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 г
  • Цукрова пудра – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Воду наливаємо в сотейник, насипаємо цукор, ставимо сотейник на середній вогонь і варимо сироп, не помішуючи, до температури 118 градусів

2. Желатин замочуємо в воді (3 ст.л.). Залишаємо на 15-20 хвилин. Потім розтоплюємо желатин на водяній бані, стежачи, щоб він сильно не нагрівся: желатин не можна доводити до кипіння!

3. Яєчні білки збиваємо до білого в легку піну

4. Починаємо тонкою цівкою вливати в білки гарячий сироп, не перестаючи збивати. Збиваємо масу, поки вона не стане ледь теплою

5. Вводимо в яєчну масу желатин і добре перемішуємо

6. Наповнюємо масою кондитерський мішок і відкидаємо на пергамент довгі тонкі “ковбаски”. Залишаємо маршмеллоу, поки воно повністю не застигне.

Гарячий шоколад

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Молоко – 500 мл
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2,5 ст.л.
  • Кориця – 1/4 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Холодне молоко (50 мл) розводимо з кукурудзяним крохмалем.

2. Чилі очищаємо від насіння і кип’ятимо з молоком протягом хвилини. Потім виймаємо перець, в молоко додаємо корицю і поламаний на шматочки шоколад. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду.

3. В кінці вводимо розведений крохмаль.


Читайте також: Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)

Читайте також: Зефір по-домашньому


Як приготувати домашній зефір: відеорецепт. Частина 1

Как приготовить домашний зефир: видеорецепт. Часть 2

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
как приготовить кальмары, рецепт приготовления кальмаров, рецепт салата с кальмарами, рецепт приготовления салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами, состав салата с кальмарами, как приготовить салат с кальмарами
Кальмари — як приготувати на Новий рік
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком