Ліниві голубці від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Як приготувати знайомі нам з дитинства ліниві голубці розповідає Алла Ковальчук

Ліниві голубці – простий рецепт приготування

СКЛАДОВІ

  • Білокачанна капуста – 500 г
  • М’ясний фарш – 500 г
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сметана – 250 г
  • Томатна паста – 3 столові ложки
  • Пшеничне борошно – 2 чайні ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Інструкція ПРИГОТУВАННЯ (30 ХВИЛИН)

  1. Пропустити через м’ясорубку капусту, моркву, цибулю, додати фарш, зварений до напівготовності рис, яйце, сіль, спеції, борошно, добре вимішати. Зліпити великі котлети і покласти у змащену маслом форму.
  2. У розведену (1 до 1) теплою водою сметану додати томатну пасту, сіль, перець.
  3. Залити голубці соусом і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин.

Приготування лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка) — 600 г
  • Яловичина (лопатка) — 600 г
  • Цибуля — 4 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Круглий рис (сирий) — 100 г
  • Білокочанна капуста — 400 г
  • Масло — 50 г
  • Олія — 60 мл
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  • Свіжий укроп — 6-10 гілочок

Як приготувати ліниві голубці

  1. Рис заливаємо водою та доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, промиваємо холодною водою, висипаємо на друшляк та залишаємо стікати. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву натираємо на терці
  2. Пассеруємо овочі на середньому вогні 5-7 хвилин. Перекладаємо їх у миску та залишаємо вистигати
  3. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку. Окремо перекручуємо капусту та зливаємо сік
  4. Змішуємо її з фаршем, рисом, овочами та перемішуємо. Додаємо масло, сіль, чорний мелений перець та подрібнений укроп. Перемішуємо
  5. Вимішуємо фарш руками до однорідності та відбиваємо. Миску з фаршем накриваємоо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 20 хвилин
  6. Набираємо по 2 ст.л. з гіркою фаршу та руками формуємо котлетки
  7. Кип’ятимо воду. На шумовці опускаємо туди голубці, щоб вони обварилися
  8. На дно глибокого деко наливаємо трохи підливи. Викладаємо на нії голубці щільними рядами. Заливаємо томатною пастою та накриваємо фольгою
  9. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Після знімаємо фольгу та ставимо голубці в духовку ще на 5-7 хвилин.

Подаємо ліниві голубці зі сметаною та зеленню.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Циубля — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вода — 100 мл
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Базилік сушений — 1/2 ч. л.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

  1. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на терці
  2. Помідори розрізаємо на половинки та теж натираємо — у руках має залишитися тільки шкірка
  3. Обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо помідори та перемішуємо, обсмажуємо ще 2-3 хвилини
  4. На сухій пательні обсмажуємо борошно, розводимо її у воді до констистенції рідкої сметани та змішуємо з підливкою
  5. Додаємо сіль, перець, базилік та цукор. Тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
моченые яблоки с брусникой
Мочені яблука з брусницею
блюда из яблок
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук