Ліниві голубці від Алли Ковальчук


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Як приготувати знайомі нам з дитинства ліниві голубці розповідає Алла Ковальчук

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Приготування лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка) — 600 г
  • Яловичина (лопатка) — 600 г
  • Цибуля — 4 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Круглий рис (сирий) — 100 г
  • Білокочанна капуста — 400 г
  • Масло — 50 г
  • Олія — 60 мл
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  • Свіжий укроп — 6-10 гілочок

Як приготувати ліниві голубці

  1. Рис заливаємо водою та доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, промиваємо холодною водою, висипаємо на друшляк та залишаємо стікати. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву натираємо на терці
  2. Пассеруємо овочі на середньому вогні 5-7 хвилин. Перекладаємо їх у миску та залишаємо вистигати
  3. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку. Окремо перекручуємо капусту та зливаємо сік
  4. Змішуємо її з фаршем, рисом, овочами та перемішуємо. Додаємо масло, сіль, чорний мелений перець та подрібнений укроп. Перемішуємо
  5. Вимішуємо фарш руками до однорідності та відбиваємо. Миску з фаршем накриваємоо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 20 хвилин
  6. Набираємо по 2 ст.л. з гіркою фаршу та руками формуємо котлетки
  7. Кип’ятимо воду. На шумовці опускаємо туди голубці, щоб вони обварилися
  8. На дно глибокого деко наливаємо трохи підливи. Викладаємо на нії голубці щільними рядами. Заливаємо томатною пастою та накриваємо фольгою
  9. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Після знімаємо фольгу та ставимо голубці в духовку ще на 5-7 хвилин.

Подаємо ліниві голубці зі сметаною та зеленню.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Циубля — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вода — 100 мл
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Базилік сушений — 1/2 ч. л.

Як приготувати підливу для лінивих голубців

  1. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на терці
  2. Помідори розрізаємо на половинки та теж натираємо — у руках має залишитися тільки шкірка
  3. Обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо помідори та перемішуємо, обсмажуємо ще 2-3 хвилини
  4. На сухій пательні обсмажуємо борошно, розводимо її у воді до констистенції рідкої сметани та змішуємо з підливкою
  5. Додаємо сіль, перець, базилік та цукор. Тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.

 



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)
Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити