ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
М’ясні шашлички, м’ясні конвертики, загадкова шпундра, свинина по-японськи та свинина по-мадьярськи... Зірки Все буде смачно знають, як смачно та незвично приготувати свинячий окіст. Записуйте рецепти!

М’ясні шпажки

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст— 1 кг
  • Гірчиця — 20 г
  • Соєвий соус —  125 мл
  • Лимон —  1 шт.
  • Олія —  20 мл
  • Часник —  3 зубчика
  • Чорний мелений перець —  3 г
  • Мускатний горіх —  2 г
  • Паприка —  2 г

Спосіб приготування

  1. М’ясо ріжемо на слайси товщиною 3-4 мм.
  2. Для маринада змішуємо гірчицю з соєвим соусом, додаємо роздавлений часник, лимонний сік, чорний мелений перець, мускатний горіх та паприку.
  3. Викладаємо в маринад шматочки м’яса, перемішуємо та залишаємо на пару годин в холодильнику.
  4. Відбиваємо м’ясо до товщини 2 мм, звертаємо трубочками, викладаємо їх на дощечці, щільно притискаючи одну до одної. Протикаємо дерев’яними шпажками та розрізаємо між ними трубочки.
  5. Обсмажуємо м’ясо на шпажках по 3-4 хвилин з кожної сторони.

Шпундра

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст —  500 г
  • Сало (копчене) —  100 г
  • Буряк —  2 шт.
  • Цибуля —  2 шт.
  • Квас —  250 мл
  • Борошно —  50 г
  • Олія —  20 мл
  • Чорний мелений перець —  6 г
  • Сіль —  10 г
  • Петрушка —  20 гілочок
  • Зелена цибуля —  10 пір’їв
  • Лимонний сік — 10 мл

Спосіб приготування

  1. Сало ріжемо кубиком та обсмажуємо до шкварок.
  2. М’ясо розрізаємо на шматочки, паніруємо в борошні з сіллю та перцем, обсмажуємо на пательні зі шкварками до золотавості
  3. Цибулю нарізаємо четвертинками кілець та обсмажуємо на олії до золотавості
  4. Буряк чистимо та нарізаємо дрібним кубиком. Викладаємо в казанок буряк, м’ясо зі шкварками та обсмажену цибулю. Тушкуємо 5 хвилин. Додаємо лимонний сік, квас, солимо та перчимо. Перемішуємо. Накриваємо кришкою та тушкуємо 1 годину.

Подаємо с зеленню.


М’ясні конвертики Cordon Bleu

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст — 600 г
  • Твердий сир — 150 г
  • Шинка —100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко 2,5% — 125 мл
  • Мак —30 г
  • Борошно —100 г
  • Панирувальні сухарі — 125 г
  • Сіль — 5 г
  • Чорний мелений перець — 3 г
  • Білий мелений перець — 3 г
  • Часнок (сухий) — 2 г
  • Чебрець (сухий) — 2 г
  • Олія — 250 мл

Спосіб приготування

  1. Змішуємо сіль, чебрець, чорний та білий перець, сухий часник. М’ясо ріжемо на шматочки товщиною 1 см, відбиваємо та натираємо спеціями з однієї сторони.
  2. Сир та шинку ріжемо на слайси товщиною 5 мм.
  3. Яйце та молоко взбиваємо до однорідності.
  4. Для паніровки мак зміщуємо з сухарями.
  5. На слайс м’яса зі сторони спецій кладемо шматок сиру, зверху – шинку та знову сир. Завертаємо начинку в м’ясо, як в конвертик.
  6. Обвалюємо конвертики в борошні, потім в яєчному клярі, потім в сухарях з маком. Обсмажуємо у фритюрі до золотавості.
  7. Викладаємо конвертики на паперовий рушник, потім на деко з пергаменом. Запікаємо 10 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

Свинина «Якибута»

Інгредієнти:

  • Свиняний окіст— 1 кг
  • Вода — 1 л
  • Зелена цибуля — 3 стебля
  • Яйця — 3 шт.
  • Редис «дайкон» — 250 г
  • Рис — 25 г
  • Соевий соус — 200 мл
  • Біле десертне вино — 200 мл
  • Цукор — 100 г
  • Корінь імбиру — 30 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Олія — 20 мл

Спосіб приготування

  1. Свяничий окіст розрізаємо на 3 частини поперек волокон та щільно обмотуємо кожну частину кулінарною ниткою
  2. Обсмажуємо свинину на пательні до золотавої скоринки
  3. Перекладаємо м’ясо в каструлю та заливаємо холодною водою. Додаємо зелену цибулю, соєвий соус, мірін або біле десертне вино, цукор, чавлений часник та імбир, відварені яйця та відварену до м’якості редьку
  4. Накриваємо сотейник фольгою, робимо в ній отвори та тушкуємо годину. Після дістаємо свинину з соусу та знімаємо кулінарну нитку
  5. Нарізаємо м’ясо слайсами. Подаємо з розрізанними навпіл яйцями та тушкованую редькою. Поливаємо всю композицію соусом.

Свинина по-мадьярськи

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст — 450 г
  • Печериці —300 г
  • Вершки (15%) — 150 мл
  • Бекон — 50 г
  • Твердий сир — 50 г
  • Цибуля — 1 шт
  • Масло — 30 г
  • Олія — 40 мл
  • Сіль — 10 г
  • Чорний мелений перець — 7 г
  • Паприка — 3 г
  • Мускатний горіх — 2 г
  • Петрушка — 5 гілочок

Спосіб приготування

  1. М’ясо ріжемо слайсами товщиною 1 см та відбиваємо. Змішуємо сіль, чорний мелений перець, паприку та мускатний горіх. Натираємо свинину спеціями.
  2. Нарізаємо соломкою бекон та підсмажуємо до рум’яної скоринки на пательні без олії. Печериці давимо руками та залишаємо тушитися на декілька хвилин. Потім перебиваємо в пюре за допомогою блендера
  3. На жирі від беокну обсмажуємо свинину — по 3-4 хвилини з кожної сторони. Викладаємо на деко з пергаментом.
  4. На кожен слайс м’яса кладемо пюре з печериць, бекон та натертий сир, змішанний з зеленню. Присипаємо перцем та випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 20 хвилин.

Страви зі свинячого окосту — відеорецепты

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками