Мюслі-асорті з кіноа від Катерини Серебрянської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Катерина Серебрянська поділилася рецептом корисного і дуже смачної страви. Його родзинка - особлива зернова культура киноа, що сприяє оздоровленню всього організму

Олімпійська чемпіонка і бізнес-вумен Катерина Серебрянська – прихильниця здорового харчування і при цьому відмінно готує. Ми звернулися до неї за корисним річним рецептом, коли організм людини особливо потребує легкої і збалансованої їжі. «Я – прихильник здорового харчування і органічних (тобто екологічно чистих) продуктів. А ще люблю страви, які можна швидко і легко приготувати вдома, наприклад, на сніданок », – розповідає Катерина Серебрянська.

Спеціально для Smachno.ua Катя відкрила фірмовий рецепт швидкого і дуже корисного страви. Це мюслі-асорті з кіноа. Катя розповіла, що киноа – це особлива зернова культура. Вона містить більше білка, ніж будь-які інші зерна, і безліч амінокислот. А також є багатим джерелом харчових волокон, фосфору, магнію і заліза. І до того ж не містить клейковини, тобто це легкозасвоюваний продукт.

Крім унікальних білків, в киноа є вуглеводи (до 38%), жири (до 5%), клітковина (до 62%), мінерали і вітаміни. А за кількістю кальцію, фосфору, заліза, вітамінів групи В, клітковини і комплексних вуглеводів перевершує ячмінь, рис, овес і пшеницю!

По-друге, особливість киноа в тому, що вона має нейтральний смак і приймає смак тієї їжі, з якої готується. Це означає, що її можна використовувати в різних стравах – салатах, закусках, гарнірах і навіть десертах.

І ще один важливий момент: родом киноа з високогірних схилів Анд (Перу і Чилі), де, по-перше, законодавством заборонено займатися генетичної модіфіцікаціей рослин, а по-друге, в Андах шкідники майже не зустрічаються. Тому з часів інків і досі киноа не втратила ні краплі своїх цілющих властивостей і по праву вважається чудодійним засобом для поліпшення здоров’я.


Мюслі-асорті з кіноа

ІНГРЕДІЄНТИ (кількість – за смаком)

  • Кіноа
  • Сухофрукти – курага, чорнослив, журавлина, кизил і т.д.
  • Горіхи (кешью, кедровий, волоський)
  • Домашній йогурт
  • Свіжі ягоди або фрукти

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Подрібнюємо сухофрукти і горіхи до бажаного розміру.

Відварюємо киноа. Змішуємо всі інгредієнти і подаємо до столу.

На 100 грам горіхово-сухофруктного міксу беремо 100 г відвареного киноа.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Печенье с яблоками, финиками и грецкими орехами
Печиво з яблуками, фініками і волоськими горіхами
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар