Американські пончики Донатс
Інгредієнти:
- борошно – 400 г ;
- свіжі дріжджі – 30 г;
- молоко (2,5%) – 250 мл;
- вершкове масло – 40 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукрова пудра – 250 г;
- лимон – 1 шт.;
- кокосова стружка – 60 г;
- кондитерська посипка – 100 г.
Спосіб приготування
Приготуйте тісто: нагрійте молоко до 40 С °, додайте дріжджі, сіль і цукор, перемішайте. Потім додайте жовтки та половину борошна, ще раз перемішайте. Продовження покрокового рецепта читайте тут.
Іспанський десерт Чуррос
Інгредієнти:
- вода – 200 мл;
- борошно – 160 г;
- розпушувач – 1 ст. л.;
- кориця – дрібка;
- шоколад – за смаком;
- цукрова пудра – за смаком.
Спосіб приготування
Просіваємо в миску борошно, розпушувач, сіль і корицю. Доводимо воду до кипіння, вливаємо її у борошно та перемішуємо до однорідного стану. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Італійська шоколадна Панна котта
Інгредієнти:
- свіже молоко — 1 склянка;
- желатин — 20 г;
- подрібнений цукор — 1/2 склянки;
- жирні вершки — 500 мл;
- гіркий шоколад — 1 плитка;
- білий шоколад — 1/2 плитки;
- екстракт ванілі — 5 г;
- фрукти.
Спосіб приготування
У молоко додаємо вершки, желатин, цукор і підігріваємо. Гіркий шоколад розтоплюємо, посипаємо ваніллю і розчиняємо в молоці. Розливаємо готову суміш по формах і ставимо в холодильник на кілька годин. Застиглу Панна котту перевертаємо та поливаємо топленим білим шоколадом. Також можна посипати фруктами.
Японський бавовняний бісквіт
Інгредієнти:
- крем-сир – 300 г;
- молоко – 180 г;
- вершкове масло – 70 г;
- цукор – 140 г;
- яйця – 6 шт.;
- борошно – 60 г;
- крохмаль кукурудзяний – 20 г;
- ванільний екстракт (або цукор) – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Беремо роз’ємну форму та добре обмотуємо її фольгою із зовнішнього боку. Важливо, щоб вода при випаровуванні не затікала всередину. Продовження рецепта читайте тут.
Французький шоколадний фондан
Інгредієнти:
- чорний шоколад – 150 г;
- вершкове масло – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 50 г;
- борошно – 30-40 г.
Спосіб приготування
Шоколад ламаємо на шматочки. До шоколаду додаємо масло. Шоколад з маслом ставимо на водяну баню. Нагріваємо до розчинення. Охолоджуємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.