Домашнє вершкове морозиво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Що може бути краще в спекотний весняний день, як не вершкове морозиво? Тільки вершкове морозиво, приготоване своїми руками!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко незбиране300 мл
Вершки 30 %300 мл
Вершки 20 %900 мл
Цукор300 мл
Зелений чай20 г
Коньяк100 мл
Яєчні жовтки12 шт
Ванільний цукор1 пакетик
Ягоди для прикрашання за смаком
Додати в список покупок

Читайте також: Лавандове морозиво (фоторецепт)

Як приготувати вершкове морозиво вдома

  1. Плиту розігріваємо до середньої температури. У каструльці змішуємо молоко і вершки. Нагріваємо, але до кипіння не доводимо.
  2. Тим часом готуємо наповнювач з зеленого чаю. Зелений чай підсушуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо до порошкоподібного стану. Заливаємо чайний порошок коньяком і залишаємо, щоб настоявся.
  3. Жовтки збиваємо разом з цукром в блендері (цукор повинен повністю розчинитися).
  4. Молоко перед самим закипанням знімаємо з вогню і тонкою цівкою вводимо в нього яєчно-цукрову суміш. Не перестаємо помішувати.
  5. Отриману суміш ділимо на дві рівні частини. В одну частину викладаємо проціджений через сито чай з коньяком, а в другу – ванільний цукор. Охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в морозильну камеру.
  6. Через кожні три години дістаємо домашнє вершкове морозиво з морозилки і збиваємо – цю процедуру повторюємо три рази. Коли морозиво повністю застигне, накладаємо його в вазочки і прикрашаємо ягодами.

Щоб морозиво було легше накладати, ложку треба змочити в гарячій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Імбирне морозиво (фото)

Фруктове морозиво (фоторецепт)

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці