Домашнє вершкове морозиво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Що може бути краще в спекотний весняний день, як не вершкове морозиво? Тільки вершкове морозиво, приготоване своїми руками!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Молоко незбиране300 мл
Вершки 30 %300 мл
Вершки 20 %900 мл
Цукор300 мл
Зелений чай20 г
Коньяк100 мл
Яєчні жовтки12 шт
Ванільний цукор1 пакетик
Ягоди для прикрашання за смаком
Додати в список покупок

Читайте також: Лавандове морозиво (фоторецепт)

Як приготувати вершкове морозиво вдома

  1. Плиту розігріваємо до середньої температури. У каструльці змішуємо молоко і вершки. Нагріваємо, але до кипіння не доводимо.
  2. Тим часом готуємо наповнювач з зеленого чаю. Зелений чай підсушуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо до порошкоподібного стану. Заливаємо чайний порошок коньяком і залишаємо, щоб настоявся.
  3. Жовтки збиваємо разом з цукром в блендері (цукор повинен повністю розчинитися).
  4. Молоко перед самим закипанням знімаємо з вогню і тонкою цівкою вводимо в нього яєчно-цукрову суміш. Не перестаємо помішувати.
  5. Отриману суміш ділимо на дві рівні частини. В одну частину викладаємо проціджений через сито чай з коньяком, а в другу – ванільний цукор. Охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в морозильну камеру.
  6. Через кожні три години дістаємо домашнє вершкове морозиво з морозилки і збиваємо – цю процедуру повторюємо три рази. Коли морозиво повністю застигне, накладаємо його в вазочки і прикрашаємо ягодами.

Щоб морозиво було легше накладати, ложку треба змочити в гарячій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Імбирне морозиво (фото)

Фруктове морозиво (фоторецепт)

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
5 кращих десертів на День подяки
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
десерты на день благодарения, какие десерты приготовить на день благодарения, рецепты десертов на день благодарения, американский тыквенный пирог, яблочный пирог с корицей и орехами, груши в белом соусе, оладьи из тыквы, тыквенный чизкейк
5 кращих десертів на День подяки
что приготовить на день благодарения, меню на день благодарения, рецепты блюд на день благодарения, рецепты на день благодарения, запеченная индейка, клюквенный соус, тыквенный суп, пирог из тыквы, яблочный сидр
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів