Швидка пасха

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыВеликдень 2022
Секрети приготування справжньої чарівної паски розкриває мольфарка Магдалена Мочіовскі
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Яєчні жовтки8 шт
Вершки0.50 склянки
Масло250 г
Олія2 ст.л.
Родзинки150 г
Лимон1 шт
Коньяк1 ст.л.
Білки яєчні5 шт
Цукрова пудра230 г
Ваніль0.00 за смаком
Борошно0.00 за смаком
Цукор (для тіста)300 г
Цукор (для опари)1 ст.л.
Дріжджі живі100 г
Молоко1 склянка
Додати в список покупок

Приготування опари

Молоко (0,5 склянки) злегка нагріваємо і розводимо в ньому дріжджі. Додаємо цукор, добре перемішуємо і, коли дріжджі розійдуться, кладемо борошно (консистенція тіста як на оладки). Перемішуємо і ставимо опару в тепле місце підходити (приблизно 30-40 хвилин).

Приготування тіста для паски

Молоко доводимо до кипіння і заварюємо в ньому борошно (додаємо стільки борошна, щоб вийшло м’яке тісто). Додаємо опару, жовтки, теплі вершки, розм’якшене вершкове масло, олію, ванілін, родзинки, лимонну цедру і коньяк. Замішуємо тісто, кладемо цукор, добре перемішуємо, викладаємо тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підніматися.

Приготування паски

Форми для паски змащуємо маслом, присипаємо панірувальними сухарями (або використовуємо паперові форми) і розкладаємо по формах тісто. Порції тіста – 1/3 об’єму форми. Накриваємо форми рушником і даємо тісту ще піднятися. Коли тісто підніметься практично до верху, змащуємо паски жовтком і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 20 – 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності пасок зменшуємо температуру до 160 С.

Приготування глазурі і прикраса паски

Яєчні білки збиваємо з цукровою пудрою і лимонним соком до крутої піни. Коли паски охолонуть, змащуємо глазур’ю верхню частину паски і залишаємо, щоб глазур підсохла.

Читайте также: Пасха з сиру

Рецепти на Пасху 2022

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці