Крокембуш – рецепт приготування торта від Все буде добре

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Французька кухняРецепти на Новий рік 2019
Як приготувати торт Крокембуш знає Ліза Глинська
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вода (для тіста)125 мл
Цукор (для тіста)1 ст.л.
Сіль (для тіста)0.00 по вкусу
Масло (для тіста)100 г
Борошно (для тіста)150 г
Яйця (для тіста)4.50 шт
Молоко (для тіста)125 мл
Яєчні жовтки (для крема)4 шт
Цукор (для крема)100 г
Молоко (для крема)500 мл
Ванільний цукор (для крема)1 ч.л.
Кукурузний крохмаль (для крема)30 г
Масло (для крема)20 г
Борошно (для крема)2 ст.л.
Цукор (для карамелі)200 г
Вода (для карамелі)50 мл
Додати в список покупок

Як приготувати торт Крокембуш — рецепт від Лізи Глинської

Готуємо профітролі

  1. В сотейнику змішуємо молоко з водою. Додаємо ложку цукру (без гірки), дрібку солі та масло
  2. Ставимо сотейник на вогонь, доводимо рідину до кипіння та, коли почне з’являтися пінка, всипаємо борошно. Активно перемішуємо суміш, щоб в ній не було грудочок
  3. Коли тісто почне відходити від стінок посуду, знімаємо його з вогню та по одному вводимо яйця — від 1 до 5

    Яйця бувають різного розміру, тому їх кількість теж різна. Спочатку введіть 4 яйця: якщо тісто ще недостатньо еластичне, додайте п’яте. Слідкуйте за консистенцією тіста — воно повинне бути гладким, еластичним та щільною стрічкою зтікати з ложки. Якщо додати всі яйця одразу, ризикуєте зробити тісто дуже рідким

  4. Наповнюємо тістом кондитерський мішечок та відсаджуємо на деко, застелене пергаментом, профітролі

Відстань між профітролями має бути не менша за 3 сантиметри

Випікаємо профітролі в розігрітій до 190 ° С духовці 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 ° С і випікаємо ще 10 хвилин.

Готуємо заварний крем

  1. Жовтки розтираємо з цукром, додаємо крохмаль, ванільний цукор та борошно
  2. Вливаємо невелику кількість теплого молока та добре перемішуємо
  3. Перекладаємо суміш в сотейник та заварюємо на невеликому вогні до загустіння. Після додаємо в нього масло та добре перемішуємо
  4. Накриваємо крем харчовою плівкою та ставимо в холодильник мінімум на годину.

Збираємо торт Крокембуш

  1. За допомогою кондитерського шприця наповнюємо профітролі кремом
  2. Для карамелі в сотейник наливаємо воду. Гіркою написаємо цукор, ставимо сотейник на вогонь і готуємо, доки карамель не стане золотавого кольору
  3. Профітролі обмакуємо в карамелі та приклеюємо один до одного, формуючи торт у вигляді пірамідки. В кінці, за допомогою двох вилок, обволікаємо карамельною павутинкою

Не готуйте одразу багато карамелі — вона швидко застигає, а при нагріванні темніє

Читайте також: Трюфельний торт від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)

Торт Крокембуш — відеорецепт приготування від Лізи Глинської

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік