Покроковий рецепт приготування
Крок 1. Грецькі горіхи замочуємо на 6-8 годин у холодній воді
Крок 2. Желатин заливаємо молоком, а коли він набухне, нагріваємо на водяній бані, щоб він розчинився. Не кип’ятимо!
Крок 3. У блендері перебиваємо до однорідної консистенції мигдаль, арахіс, чорнослив (60 г), сік половини лимона, сіль, вершкове масло (60 г)
Крок 4. Роз’ємну форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо його олією й викладаємо горіхову масу. Розподіляємо її по всій формі й відправляємо корж в холодильник
Крок 5. Готуємо начинку: перебиваємо в блендері грецькі горіхи, масло, що залишилося, чорнослив, гранатовий сік, желатин, апельсиновий сік і воду. Виливаємо начинку на корж і ставимо пиріг в холодильник на 6 годин, щоб желатин застиг
Крок 6. Готовий пиріг прикрашаємо мигдальними пластинами, цукровою пудрою і м’ятою