Читайте також: Лавандове морозиво (фоторецепт)
Як приготувати лимонне морозиво: покроковий рецепт
Продукти для приготування домашнього лимонного морозива
1. Знімаємо цедру з лимонів й вичавлюємо сік (нам знадобиться 0,5 склянки соку)
Знімаємо тільки верхній, жовтий шар цедри – білий шар гірчить.
2. Нагреваем сливки до момента, когда над поверхностью начнет появляться пар. Добавляем лимонную цедру и даем остынуть
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Лимонний курд від Євгена Клопотенко (фото)
3. Яйця розтираємо з цукром до білого
4. Вливаємо вершки й перемішуємо до повного з’єднання всіх інгредієнтів
5. Розміщуємо суміш на водяну баню й нагріваємо до загусання, періодично помішуючи
6. Вливаємо через ситечко вершки, настояні на лимонній цедрі
7. Нагріваємо до загусання. Знімаємо суміш з вогню й даємо їй охолонути
8. Вливаємо в суміш лимонний сік, перемішуємо, переливаємо в контейнер, закриваємо кришкою, поміщаємо контейнер в морозильну камеру й залишаємо до повного застигання
Якщо ви хочете отримати менш насичений лимонний смак, додайте трохи менше соку.
Домашнє лимонне морозиво готове!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: