Лимонне морозиво (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Для приготування цього морозива не потрібна спеціальна морожениця або збивання під час заморожування - після замерзання лимонне морозиво набуває однорідну текстуру, без єдиної крупинки льоду
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Вершки 33 %125 мл
Вершки 10 %125 мл
Лимон1.50 шт
Яєчні жовтки5 шт
Цукор1 склянка
Додати в список покупок

Читайте також: Лавандове морозиво (фоторецепт)

Як приготувати лимонне морозиво: покроковий рецепт

Продукти для приготування домашнього лимонного морозива

1. Знімаємо цедру з лимонів й вичавлюємо сік (нам знадобиться 0,5 склянки соку)

Знімаємо тільки верхній, жовтий шар цедри – білий шар гірчить.

2. Нагреваем сливки до момента, когда над поверхностью начнет появляться пар. Добавляем лимонную цедру и даем остынуть

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Лимонний курд від Євгена Клопотенко (фото)

3. Яйця розтираємо з цукром до білого

4. Вливаємо вершки й перемішуємо до повного з’єднання всіх інгредієнтів

5. Розміщуємо суміш на водяну баню й нагріваємо до загусання, періодично помішуючи

6. Вливаємо через ситечко вершки, настояні на лимонній цедрі

7. Нагріваємо до загусання. Знімаємо суміш з вогню й даємо їй охолонути

8. Вливаємо в суміш лимонний сік, перемішуємо, переливаємо в контейнер, закриваємо кришкою, поміщаємо контейнер в морозильну камеру й залишаємо до повного застигання

Якщо ви хочете отримати менш насичений лимонний смак, додайте трохи менше соку.

Домашнє лимонне морозиво готове!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шоколадне морозиво (фото)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці