Як приготувати ліниві вареники з сиром — покроковий рецепт з фото
Продукти для приготування вареників
1. Сир перетираємо через сито або добре збиваємо блендером.
2. Додаємо цукор і трохи солі.
3. Кладемо яйця.
4. Перемішуємо масу до однорідної консистенції.
5. Додаємо борошно (скільки візьме тісто) і замішуємо дуже м’яке, ніжне тісто. Не страшно, якщо воно буде злегка прилипати до рук.
6. Наносимо на руки трохи борошна та формуємо із тіста ковбаску. Нарізаємо її невеликими шматочками.
Щоб тісто не прилипало до ножа, можна присипати його борошном
7. Доводимо до кипіння воду. Злегка солимо її і додаємо трохи цукру.
8. Викладаємо в киплячу воду вареники і перемішуємо їх (щоб вони не пристали до дна каструлі). Коли вареники спливуть на поверхню, варимо їх не більше трьох хвилин і виловлюємо шумівкою.
Подаємо вареники зі сметаною, змішаною з цукром, або заправляємо вершковим маслом.