Паска на півлітра молока

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертиВеликдень 2018
Неможливо уявити собі Великдень без ароматних, рум'яних пасок. Якщо у вас є півлітра молока і ви хочете приготувати смачні паски, пропонуємо класичний рецепт цієї традиційної випічки
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно1 кг
Молоко0,5 л
Пресовані дріжджі60 г
Яйця6 шт
Масло180 г
Цукор250 г
Родзинки250 г
Ванільний цукор1 ч.л.
Для глазурі:
Цукор100 г
Яєчні білки2 шт
Сіль дрібка
Додати в список покупок

Як приготувати класичну паску

  1. Молоко підігріваємо, щоб воно стало злегка теплим. Розчиняємо в ньому повністю дріжджі і замішуємо з 0,5 кг просіяного борошна. Тісто викладаємо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на півгодини – тісто має збільшитися в 2 рази.
  2. В цей час відокремлюємо білки від жовтків, білки солимо і збиваємо в круту піну. Жовтки розтираємо з ванільним цукром.
  3. Жовтки з цукром додаємо в тісто, туди ж кладемо м’яке масло. Все перемішуємо й акуратно вводимо білки.
  4. Просіваємо решту борошна і 2 склянки додаємо в тісто. Починаємо замішувати його, поступово додаючи ще борошна до тих пір, поки тісто не почне відлипати від рук. Ставимо тісто на годину в тепле місце.
  5. Ізюм промиваємо та заливаємо водою на 15 хвилин. Після воду зливаємо, а родзинки додаємо в тісто і залишаємо ще на 15 хвилин.
  6. Форми для пасок змащуємо маслом і викладаємо туди тісто на 1/3 об’єму. Накриваємо все знову рушником і чекаємо, поки тісто не підніметься до країв форм.
  7. Ставимо паски в розігріту до 100 ° С духовку на 10 хвилин. Потім збільшуємо температуру до 180 ° С і випікаємо ще 25 хвилин.

    Такий режим підходить до пасок середнього розміру

Готуємо глазурь

Білки збиваємо з сіллю та додаємо цукор. Знову збиваємо до стійких піків і намазуємо глазур’ю ще теплі паски. Також їх можна посипати спеціальної присипкою або цукатами.

Читайте також: Паски з 1 літра молока

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею
Що приготувати на День матері
Десерт на День матері
Торт на День матері
Рецепт смачної пасхи
Швидка пасха
Пиріг на 8 березня
Випічка до Дня святого Валентина
Торт на День святого Валентина
Тістечка до Дня святого Валентина
Піца на День святого Валентина
Солодкі ліниві вареники з сиром
Імбирна випічка: 3 рецепти приготування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік