Паска в мультиварці — покроковий рецепт:
- Розводимо теплому молоці дріжджі та залишаємо на 20 хвилин до появи пінної шапочки.
- Борошно просіваємо через сито. Додаємо в молочно-дріжджову суміш 1 склянку борошна, перемішуємо і накриваємо серветкою. Залишаємо опару на півгодини в теплому місці.
- Яйця та жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром.
- До опари додаємо яєчну суміш, м’яке вершкове масло і добре перемішуємо. Відокремлюємо 1 склянку борошна, а решту змішуємо з сіллю, поступово всипаємо в опару й замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою та залишаємо підходити ще на 1 годину.
- Помитий і висушений ізюм обвалюємо в борошні та додаємо до тісту, трохи вимішуємо, накриваємо і залишаємо підніматися ще на 1 годину.
- Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і ставимо режим «Підігрів» на 15 хвилин. Викладаємо тісто в чашу, закриваємо, вимикаємо мультиварку та залишаємо тісто на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.
- Через годину ставимо режим «Випічка» на 45 хвилин, після — ще раз на 45 хвилин.Перевірити паску можна дерев’яною паличкою — якщо вона виходить сухою, значить паска готова
Читайте також: Заварна паска
Поки випікається паска в мультиварці, готуємо глазур. Для цього збиваємо до щільності білок з цукровою пудрою і лимонним соком.
Коли паска охолоне, змащуємо її глазур’ю і посипаємо кольоровою присипкою або цукатами.
Читайте також: Сирна паска: Топ-7 рецептів