Випічка на Різдво 2019: 3 ідеї

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ДесертыРецепты на Рождество 2019
На Різдво готують найсмачніші десерти та випічку: рулети, торти, пироги. Редакція Smachno.ua зібрала для вас 3 рецепти смачної випічки
Зберегти в кулінарну книгу

Маковий кекс

Розкішний маковий кекс у шоколаді може стати чудовою прикрасою святкового столу.

Що необхідно:

  • Борошно — 150 г
  • Шоколад — 200 г
  • Яйця — 5 шт.
  • Молоко — за смаком
  • Горіхи волоські — 100 г
  • Цукор — 200 г
  • Ізюм — 100 г
  • Мак — 140 г
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Вершкове масло — 170 г
  • Вершкове масло (для глазурі) — 40 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Горілка — 2 ст. л.

 

Як приготувати маковий кекс у шоколадній глазурі дивіться у нашому рецепті 

Львівський сирник

Якщо приготувати сирник правильно, він вийде не просто смачним, а ще й ніжним і ароматним. 

Що необхідно для приготування сирника:

  • Жирний кисломолочний сир — 500 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Цедра одного лимона
  • Манна крупа — 1 ст. л.
  • Вишня — 4 ст. л.
  • Курага (подрібнена) — 4 ст. л.

 

Спосіб приготування дивіться у нашому рецепті 

Торт Вишиванка

Цей торт досить популярний у західних областях України. Для його приготування необхідно:

Тісто

  • Жовтки курячі – 6 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 250 г
  • Борошно пшеничне – 600 г
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Цукор – 200 г
  • Сметана – 3 ст. л.

 

Начинка із горіхів і вишні

  • Вишня консервована – 300 г
  • Горіхи волоські – 3/4 склянки

 

Кокосова начинка

  • Білки курячі – 5 шт.
  • Кокосова стружка – 200 г
  • Цукор – 200 г

 

Макова начинка

  • Білки курячі – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Мак – 200 г
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.

 

Крем

  • Масло вершкове – 300 г
  • Пудинг ванільний (порошок) – 40 г
  • Сік вишневий – 350 мл

 

Як приготувати торт Вишиванка:

  1. Змішуємо 250 г вершкового масла кімнатної температури з 6 жовтками. Збиваємо суміш до однорідної маси.
  2. Додаємо 3 ст. л. сметани, 200 г цукру і ще раз збиваємо.
  3. Просіваємо через сито борошно з розпушувачем і додаємо в суміш. Замішуємо тісто.
  4. Готове тісто ділимо на 4 частини. В одну додаємо 2 ст. л. какао, добре вимішуємо і ділимо ще на три частини.
  5. Кожну частину шоколадного тіста загортаємо в плівку та ставимо в холодильник на півгодини.
  6. Тонко розкачуємо одну частину білого тіста та викладаємо в форму. Зверху розкладаємо рівномірним шаром вишню і нарізані волоські горіхи.
  7. На горіхи натираємо на дрібній тертці одну частину шоколадного тіста.
  8. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С. Випікаємо 18-20 хвилин.
  9. Збиваємо білки в пишну піну, по частинах додаємо 200 г цукру. У кінці обережно підмішуємо 200 г кокосової стружки.
  10. Розкачуємо другу частину білого тіста і переносимо в форму. На тісто рівномірно розкладаємо начинку. Зверху натираємо на дрібній тертці другу частину шоколадного тіста.
  11. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С. Випікаємо до золотистої скоринки близько 20 хвилин.
  12. 200 г маку заливаємо 0,5 л окропу. Варимо одну хвилину і залишаємо до повного охолодження.
  13. Зливаємо з маку воду і пропускаємо його через м’ясорубку. Додаємо столову ложку м’якого вершкового масла і перемішуємо.
  14. Додаємо 2 яйця, 3 ст. л. манної крупи і 1 ст. л. картопляного крохмалю.
  15. Обережно додаємо в масу збитий до стану піни білок.
  16. Розкачуємо третю частину білого тіста, викладаємо на нього рівномірним шаром начинку з маком. Зверху натираємо шоколадне тісто.
  17. Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 ° С. Випікаємо 18-20 хвилин.
  18. Після того, як усі коржі готові, змащуємо кожен вишневим кремом і збираємо торт.

 

Читайте також: Рецепти на Різдво 2019.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці