Заварне тісто: рецепти для різних видів випічки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Рецепти ніжного заварного тіста для еклерів, пиріжків і вареників
Зберегти в кулінарну книгу

Заварне тісто для еклерів

Складові:

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйце куряче – 4 шт .;
  • Пшеничне борошно – 180 г;
  • Сіль – 1,5 г

Як приготувати заварне тісто для еклерів

  1. Кип’ятимо 250 мл води, додаємо масло, сіль, доводимо до кипіння.
  2.  У киплячу воду всипаємо борошно, добре перемішуємо і проварюємо 2 хвилини.
  3.  Масу трохи охолоджуємо.
  4.  Додаємо яйця по одному, перемішуємо.
  5.  Деко застилаємо папером для випічки або змащуємо маслом.
  6.  Ложкою або за допомогою кондитерського шприца викладаємо тісто у вигляді трубочок довжиною 10-11 см.
  7.  Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо до золотистої скоринки, приблизно 35-40 хвилин.
  8. Під час випічки дверцята в духовці не відкриваємо.
  9.  Готові тістечка наповнюємо кремом за допомогою кондитерського шприца.

Заварне тісто для вареників

Складові:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Окріп – 1,5 склянки;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Олія – 3 ст. л .;
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Як приготувати заварне тісто для вареників

  1. Просіяне борошно змішуємо з сіллю. Робимо в гірці поглиблення і вливаємо олію.
  2. Вливаємо  окріп в борошно і перемішуємо масу до однорідної консистенції. Даємо трохи охолонути, приблизно 5 хвилин.
  3. В окремому посуді злегка збовтуємо яйце, щоб білок з жовтком змішалися, виливаємо суміш у тісто і починаємо його перемішувати.
  4. Накриваємо тісто рушником і даємо йому “відпочити” протягом 30 хвилин.

Дріжджове заварне тісто для пиріжків

Складові:

  • Борошно пшеничне – 4 склянки;
  • Тепла вода для розведення дріжджів – 1 склянка;
  • Окріп для заварювання тіста – 1 склянка;
  • Свіжі дріжджі – 50 г (можна замінити сухими швидкорозчинними – 10 г);
  • Цукор – 1 ст. л .;
  • Сіль – 1 ч. л .;
  • Олія – ​​3 ст. л.

Як приготувати дріжджове заварне тісто для пиріжків

  1. Для тіста нам знадобляться 2 склянки води. Одну ставимо на вогонь й доводимо до кипіння.
  2. В іншій, теплій, розводимо дріжджі, додаємо сіль, цукор та олію.
  3. Свіжі дріжджі можна замінити швидкорозчинними.
  4. В окрему миску просіваємо борошно.
  5. Додаємо дріжджову суміш і швидко перемішуємо.
  6. Виливаємо зверху склянку окропу і починаємо замішувати тісто. Спочатку ложкою, щоб не обпектися, потім руками.
  7. При необхідності можна потроху додавати борошно.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці