Крабові палички в домашніх умовах
Інгредієнти:
- філе хека – 200 г
- вершки (нежирні) – 30 г;
- яєчний білок – 1 шт.;
- сік із буряка – за смаком.
Спосіб приготування
Філе хека нарізаємо великими шматочками та додаємо вершки. Відокремлюємо білки від жовтків, білки збиваємо в пишну піну. Продовження рецепта читайте тут.
Корисний Олів’є
Перш за все, розберемося з майонезом — саме цей продукт робить Олів’є таким калорійним. Замінюємо магазинний майонез на домашній. А ще краще — на домашній йогурт 2,5% жирності. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Куряча грудка, запечена з броколі
Інгредієнти:
- курка – 1 філе;
- броколі – 300 г;
- імбир – 15 г;
- йогурт – 150 мл;
- перець чилі – 0,5 шт.;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- соєвий соус – 1 ст. л.;
- петрушка, кріп – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Для маринаду змішуємо натертий імбир, дрібно нарізаний перець чилі, соєвий соус, лимонний сік, цукор, сіль і перець. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Дієтичні голубці з рибою
Інгредієнти:
- риба – 120 г;
- рис – 40 г;
- морква – 25 г;
- цибуля – 25 г;
- томатний сік – 100 мл;
- капуста – за смаком;
- сіль, перець – за смаком;
- кріп – за смаком.
Спосіб приготування
Вирізаємо качан у капусти, опускаємо качан у киплячу воду та варимо, поки листя не почне відділятися. Продовження рецепта читайте тут.
Сирний десерт
Інгредієнти:
- йогурт – 250 мл;
- молоко – 125 мл;
- знежирений кисломолочний сир – 250 г;
- желатин – 25 г;
- ванілін – 0,5 ч. л.;
- какао – 1 ст. л.;
- мед – за смаком.
Спосіб приготування
Желатин попередньо замочуємо в молоці, а потім підігріваємо масу на водяній бані, поки желатин не розчиниться. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.