Харчування у Петрів піст 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Здорове харчування
Під час Петрового посту слід утримуватися від продуктів тваринного походження, а по середах і п'ятницях ще й від риби
Зберегти в кулінарну книгу

Легкий салат

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт .;
  • помідор – 2 шт .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • меліса – 40 г;
  • цедра лимона – 2 ст. л .;
  • оливкова олія – ​​за смаком.

 

Спосіб приготування

Кабачок миємо та натираємо на крупній тертці. Тонко шаткуємо цибулю, помідори нарізаємо кубиком. Продовження рецепта читайте тут.

Броколі з морквою

Інгредієнти:

  • броколі – 400 г;
  • морква – 3 шт .;
  • перець болгарський (червоний) – 1 шт. ;
  • зелень – дрібка;
  • сіль, перець – по дрібці.

 

Спосіб приготування

Овочі ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Перець нарізаємо смужками, а моркву круглими шматочками. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Пісний борщ з грибами та квашеною капустою

Інгредієнти:

  • буряк — 120 г;
  • капуста квашена — 60 г;
  • сушені білі гриби — 15 г;
  • цибуля — 30 г;
  • морква — 15 г;
  • олія — 25 г;
  • томатна паста — 25 г;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • зелень петрушки;
  • сіль.

 

Спосіб приготування

  1. Білі гриби добре промиваємо та відварюємо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Квашену капусту, моркву, цибулю і буряк шинкуємо соломкою і пасеруємо.
  2. Готові овочі заливаємо грибним бульйоном, додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист. Гриби нарізаємо, обсмажуємо в олії, кладемо в борщ і варимо його ще 30 хвилин.
  3. Варений буряк натираємо на тертці, додаємо в борщ перед закінченням приготування і доводимо його до кипіння. При подачі посипаємо борщ зеленню петрушки.

Плов з солодким перцем

Інгредієнти:

  • рис — 100 г;
  • вода — 210 мл;
  • олія — 30 г;
  • перець солодкий стручковий — 50 г;
  • помідори — 50 г;
  • цибуля ріпчата — 25 г;
  • зелень;
  • сіль.

 

Спосіб приготування

  1. Рис швидко промиваємо в гарячій воді та відкидаємо на друшляк. Після того, як вода стече, висипаємо рис на деко, розподіляємо невеликим шаром по всій його поверхні та підсушуємо в духовці.
  2. Потім поливаємо рис олією і, помішуючи, підсмажуємо до тих пір, поки він не стане жовтого кольору.
  3. Охолоджуємо рис і засипаємо в киплячу підсолену воду. Варимо його при закритій кришці на невеликому вогні. Із перцю виймаємо насіння, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Цибулю чистимо, кришимо та пасеруємо. Середні помідори нарізаємо скибочками та разом з цибулею і перцем додаємо до рису, коли він вбере в себе всю рідину та загусне.
  5. Все обережно перемішуємо, закриваємо кришкою та ставимо на 40-50 хвилин в духовку. При подачі посипаємо плов зеленню.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Що покласти в ланч-бокс у школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Пісні салати — ТОП-5
Пісні страви
Страви на піст Петра та Павла
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками