Легкий салат
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт .;
- помідор – 2 шт .;
- цибуля – 2 шт .;
- меліса – 40 г;
- цедра лимона – 2 ст. л .;
- оливкова олія – за смаком.
Спосіб приготування
Кабачок миємо та натираємо на крупній тертці. Тонко шаткуємо цибулю, помідори нарізаємо кубиком. Продовження рецепта читайте тут.
Броколі з морквою
Інгредієнти:
- броколі – 400 г;
- морква – 3 шт .;
- перець болгарський (червоний) – 1 шт. ;
- зелень – дрібка;
- сіль, перець – по дрібці.
Спосіб приготування
Овочі ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Перець нарізаємо смужками, а моркву круглими шматочками. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Пісний борщ з грибами та квашеною капустою
Інгредієнти:
- буряк — 120 г;
- капуста квашена — 60 г;
- сушені білі гриби — 15 г;
- цибуля — 30 г;
- морква — 15 г;
- олія — 25 г;
- томатна паста — 25 г;
- перець горошком;
- лавровий лист;
- зелень петрушки;
- сіль.
Спосіб приготування
- Білі гриби добре промиваємо та відварюємо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Квашену капусту, моркву, цибулю і буряк шинкуємо соломкою і пасеруємо.
- Готові овочі заливаємо грибним бульйоном, додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист. Гриби нарізаємо, обсмажуємо в олії, кладемо в борщ і варимо його ще 30 хвилин.
- Варений буряк натираємо на тертці, додаємо в борщ перед закінченням приготування і доводимо його до кипіння. При подачі посипаємо борщ зеленню петрушки.
Плов з солодким перцем
Інгредієнти:
- рис — 100 г;
- вода — 210 мл;
- олія — 30 г;
- перець солодкий стручковий — 50 г;
- помідори — 50 г;
- цибуля ріпчата — 25 г;
- зелень;
- сіль.
Спосіб приготування
- Рис швидко промиваємо в гарячій воді та відкидаємо на друшляк. Після того, як вода стече, висипаємо рис на деко, розподіляємо невеликим шаром по всій його поверхні та підсушуємо в духовці.
- Потім поливаємо рис олією і, помішуючи, підсмажуємо до тих пір, поки він не стане жовтого кольору.
- Охолоджуємо рис і засипаємо в киплячу підсолену воду. Варимо його при закритій кришці на невеликому вогні. Із перцю виймаємо насіння, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю чистимо, кришимо та пасеруємо. Середні помідори нарізаємо скибочками та разом з цибулею і перцем додаємо до рису, коли він вбере в себе всю рідину та загусне.
- Все обережно перемішуємо, закриваємо кришкою та ставимо на 40-50 хвилин в духовку. При подачі посипаємо плов зеленню.