День Святого Патрика: 3 ірландських страви

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ірландська кухня
Скоро День Святого Патрика — католицьке свято, яке вважається неформальним Днем Ірландії та відмічається не тільки на батьківщині, але і в усьому світі. Якщо ви хочете відзначити це свято не тільки походом на пінту пива, пропонуємо приготувати 5 страв ірландської кухні
Зберегти в кулінарну книгу

Ірландське картопляне пюре

Складові:

  • Картопля – 1 кг
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Молоко – 150 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль перець

Як приготувати ірландське картопляне пюре

  1. Картоплю ріжемо на великі шматки і варимо в підсоленій воді до м’якості близько 20 хвилин.
  2. Воду зливаємо, чекаємо, поки картопля охолоне і знімаємо шкірку.
  3. Зелену цибулю дрібно ріжемо і кладемо в каструлю з молоком. Доводимо молоко до кипіння і варимо, поки цибуля не стане м’яким.
  4. Ставимо каструлю з картоплею на вогонь, помішуючи дерев’яною ложкою 1 хвилину, поки зайва волога не випарується. Знімаємо картопля з вогню, додаємо молоко з цибулею, перчимо і розминаємо картоплю в пюре.

Печеня, тушена в пиві Guinness

Складові:

  • Яловичина – 0, 5 кг
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Баклажан – 1 шт
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Пиво Guinness – 0,5 л
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати яловичину в пиві

  1. Яловичину ріжемо на невеликі шматочки (приблизно 5х5) солимо і перчимо. Обсмажуємо м’ясо у великій сковороді на рослинному маслі до коричневого кольору.
    До м’яса додаємо нарізану півкільцями цибулю і обсмажуємо ще 5 хвилин. Заливаємо м’ясо половиною пива, даємо укіпеть і доливаємо залишився пиво.
    Коли м’ясо буде готове, додаємо моркву і баклажан, порізані кубиками.
    Печеня в кінці треба згустити – для цього беремо трохи рідини, даємо охолонути і додаємо борошно. Розмішуємо до однорідної консистенції віночком і поступово додаємо назад в спекотне. Не забуваємо помішувати, щоб не було грудочок.

Подаємо печеню з картопляним пюре.

Свинина-гриль з вершковим соусом з віскі

Складові:

  • Стейки свинини – 4 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Коричневий цукор – 1 ч.л.
  • Шавлія – 0,5 ч.л
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Бульйон м’ясний – 1/4 склянки
  • Віскі – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Як приготувати свинину по-ірландськи

  1. Змащуємо стейки вершковим маслом і обсмажуємо на грилі по 4 хвилини з кожного боку.

    Замість гриля, стейки можна обсмажити на сковороді

  2. Цибулю дрібно ріжемо, обсмажуємо до прозорості на вершковому маслі. Продовжуючи смажити при невеликому вогні, помішуємо і всипаємо борошно.
  3. Вливаємо бульйон, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Проварюємо ще близько 2 хвилин на невеликому вогні.
  4. Додаємо до соусу вершки, шавлію та віскі. Солимо, перчимо й знімаємо з вогню.

Готові стейки подаємо з соусом й ірландським пюре, прикрасивши свіжою зеленню.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Скумбрія: 5 популярних рецептів
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус
Як правильно запікати рибу в духовці: 3 рецепта
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як зварити щавель?
Як зробити сироп для бісквіта?
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків
Швидкі страви з лаваша
Що приготувати дитині на сніданок?
Як приготувати сироп для кави вдома?
Чому салат Цезар?
Як роблять шарлотку в різних країнах?
День народження на пікніку: смачне та просте меню

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму