Ірландське картопляне пюре
Складові:
- Картопля – 1 кг
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Молоко – 150 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сіль перець
Як приготувати ірландське картопляне пюре
- Картоплю ріжемо на великі шматки і варимо в підсоленій воді до м’якості близько 20 хвилин.
- Воду зливаємо, чекаємо, поки картопля охолоне і знімаємо шкірку.
- Зелену цибулю дрібно ріжемо і кладемо в каструлю з молоком. Доводимо молоко до кипіння і варимо, поки цибуля не стане м’яким.
- Ставимо каструлю з картоплею на вогонь, помішуючи дерев’яною ложкою 1 хвилину, поки зайва волога не випарується. Знімаємо картопля з вогню, додаємо молоко з цибулею, перчимо і розминаємо картоплю в пюре.
Печеня, тушена в пиві Guinness
Складові:
- Яловичина – 0, 5 кг
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Баклажан – 1 шт
- Борошно – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Пиво Guinness – 0,5 л
- Сіль, перець – за смаком
Як приготувати яловичину в пиві
- Яловичину ріжемо на невеликі шматочки (приблизно 5х5) солимо і перчимо. Обсмажуємо м’ясо у великій сковороді на рослинному маслі до коричневого кольору.
До м’яса додаємо нарізану півкільцями цибулю і обсмажуємо ще 5 хвилин. Заливаємо м’ясо половиною пива, даємо укіпеть і доливаємо залишився пиво.
Коли м’ясо буде готове, додаємо моркву і баклажан, порізані кубиками.
Печеня в кінці треба згустити – для цього беремо трохи рідини, даємо охолонути і додаємо борошно. Розмішуємо до однорідної консистенції віночком і поступово додаємо назад в спекотне. Не забуваємо помішувати, щоб не було грудочок.
Подаємо печеню з картопляним пюре.
Свинина-гриль з вершковим соусом з віскі
Складові:
- Стейки свинини – 4 шт
- Цибуля – 1 шт
- Коричневий цукор – 1 ч.л.
- Шавлія – 0,5 ч.л
- Вершки 20% – 100 мл
- Борошно – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 50 г
- Бульйон м’ясний – 1/4 склянки
- Віскі – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком
Як приготувати свинину по-ірландськи
- Змащуємо стейки вершковим маслом і обсмажуємо на грилі по 4 хвилини з кожного боку.
Замість гриля, стейки можна обсмажити на сковороді
- Цибулю дрібно ріжемо, обсмажуємо до прозорості на вершковому маслі. Продовжуючи смажити при невеликому вогні, помішуємо і всипаємо борошно.
- Вливаємо бульйон, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Проварюємо ще близько 2 хвилин на невеликому вогні.
- Додаємо до соусу вершки, шавлію та віскі. Солимо, перчимо й знімаємо з вогню.
Готові стейки подаємо з соусом й ірландським пюре, прикрасивши свіжою зеленню.