Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Католицьке Різдво 2018
У різдвяний Cвятвечір, який католики відзначають 24 грудня, прийнято готувати пісні страви з риби, овочів і фруктів. Що приготувати на католицький Святвечір читайте в нашій добірці
Зберегти в кулінарну книгу

Кутя з родзинками, маком і медом

Інгредієнти:

  • Пшениця – 1 склянка
  • Мак – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Родзинки – 100 г
  • Мед – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю варимо до готовності, але так, щоб вона не розварилася.
  2. Мак проварюємо 5-10 хвилин, відціджуємо і товчемо в ступі.
  3. Горіхи обсмажуємо на пательні, потім ламаємо на невеликі шматочки. Родзинки обдаємо окропом, воду зливаємо, перебираємо ягоди, видаливши плодоніжки.
  4. Пшеницю, мак і горіхи змішуємо з медом і родзинками.

    За бажанням також можна додати курагу, цукати або чорнослив

Салат з креветками

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Креветки – 300 г
  • Листя зеленого салату
  • Оливкова олія
  • Сік лимона
  • Сіль – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Помідори нарізаємо, креветки доводимо до готовності.
  2. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо шматочками.
  3. Зелений салат рвемо руками і викладаємо на тарілку. Зверху  — овочі та креветки.
  4. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік, солимо і перчимо.

Імбирне печиво

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Зацукрований імбир – 50 г
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Мед – 3 ч.л.
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

 

Спосіб приготування

  1. Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо.
  2. З тіста формуємо кулю і відправляємо її на півгодини/годину в холодильник.
  3. Розкачуємо тісто завтовшки в 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво і відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.

Качина грудка з малиновим соусом

Інгредієнти:

  • Качина грудка – 2 шт.
  • Червоне сухе вино – 140 г
  • Соєвий соус – 40 г
  • Кориця – 1/2 шт.
  • Маринований імбир – 10 г
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Лайм – 2 скибочки
  • Малина – 250 г

 

Спосіб приготування

  1. Качку миємо та ділимо на частини (знадобиться тільки грудинка зі шкіркою).
  2. Готуємо маринад для качки: змішуємо 20 г червоного сухого вина, 40 г соєвого соусу, 1/2 палички кориці, маринований імбир і 1 ст. л. цукру. Відправляємо качину грудку в маринад і залишаємо на годину.
  3. Запікаємо замариновану качку в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин.
  4. Готуємо соус: наливаємо в розпечений сотейник 120 мл вина, даємо закипіти й випаровуємо спирт. Додаємо 2 скибочки лайма, попередньо замочену у воді малину і 4 ст. л. цукру. Перебиваємо блендером до однорідної маси. Готовий соус проціджуємо через сито.
  5. Запечену качину грудку нарізаємо слайсами та подаємо з малиновим соусом. Прикрашаємо ягодами і базиліком.

Грибна ікра

Інгредієнти:

  • Сушені гриби – 300 г
  • Цибуля – 3-4 головки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Оцет – за смаком
  • Спеції – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Замочуємо на 2-3 години сушені гриби, потім відварюємо їх у невеликій кількості води.
  2. Пропускаємо гриби через м’ясорубку (або перебиваємо блендером), знову викладаємо у відвар і тушкуємо, поки не випарується зайва волога.
  3. На рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і відправляємо її до грибів. Додаємо за смаком цукор, сіль і оцет, охолоджуємо і заправляємо дрібно нарізаним часником.

ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепти десертів на католицьке Різдво

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Традиційні польські страви на Різдво
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо
Краща їжа до білого та червоного вина
Екзотичні вихідні: рецепти тайської кухні
Фарширована курка: 5 кращих рецептів
Лазанья Болоньєзе та солодка лазанья
Кращі страви з рису
Хеллоуїн: 5 жахливо гарних і простих страв

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо