Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



У різдвяний Cвятвечір, який католики відзначають 24 грудня, прийнято готувати пісні страви з риби, овочів і фруктів. Що приготувати на католицький Святвечір читайте в добірці Smachno.ua!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Кутя з родзинками, маком та медом

Інгредієнти

  • Пшениця – 1 стакан
  • Мак – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Родзинки – 100 г
  • Мед – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю варимо до готовності, але так, щоб вона не розварилася
  2. Мак проварюємо 5-10 хвилин, відціджуємо і товчемо в ступі
  3. Горіхи обсмажуємо на пательні, потім ламаємо на невеликі шматочки. Родзинки обдаємо окропом, воду зливаємо, перебираємо ягоди, видаливши плодоніжки
  4. Пшеницю, мак і горіхи змішуємо з медом і родзинками

За бажанням також можна додати курагу, цукати або чорнослив

Салат з креветками

Інгредієнти

  • Авокадо – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Креветки – 300 г
  • Листя зеленого салату
  • Оливкова олія
  • Сік лимона
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помідори нарізаємо, креветки доводимо до готовності
  2. Авокадо чистимо, видаляємо кісточку і нарізаємо шматочками
  3. Зелений салат рвемо руками і викладаємо на тарілку. Зверху – овочі та креветки
  4. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік, солимо і перчимо

Імбирне печиво

Інгредієнти

  • Борошно – 350 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Зацукрований імбир – 50 г
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Мед – 3 ч.л.
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо
  2. З тіста формуємо кулю і відправляємо її на півгодини/годину в холодильник
  3. Розкачуємо тісто завтовшки в 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво і відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин

Качина грудка з малиновим соусом

Інгредієнти

  • Качина грудка – 2 шт.
  • Червоне сухе вино – 140 г
  • Соєвий соус 40 г
  • Кориця – 1/2 шт.
  • Маринований імбир – 10 г
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Лайм – 2 дольки
  • Малина – 250 г

Спосіб приготування

  1. Качку миємо та ділимо на частини (знадобиться тільки грудинка зі шкіркою)
  2. Готуємо маринад для качки: змішуємо 20 г червоного сухого вина, 40 г соєвого соусу, 1/2 палички кориці, маринований імбир і 1 ст.л цукру. Відправляємо качину грудку в маринад і залишаємо на годину
  3. Запікаємо замариновану качку в духовці при температурі 250 градусів 15 хвилин
  4. Готуємо соус: наливаємо в розпечений сотейник 120 мл вина, даємо закипіти й випаровуємо спирт. Додаємо 2 часточки лайма, попередньо замочену у воді малину і 4 ст. ложки цукру. Перебиваємо блендером до однорідної маси. Готовий соус проціджуємо через сито
  5. Запечену качину грудку нарізаємо слайсами і подаємо з малиновим соусом. Прикрашаємо ягодами і базиліком

Грибна ікра

Інгредієнти

  • Сушені гриби – 300 г
  • Цибуля – 3-4 головки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Оцет – за смаком
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Замочуємо на 2-3 години сушені гриби, потім відварюємо їх у невеликій кількості води
  2. Пропускаємо гриби через м’ясорубку (або перебиваємо блендером), знову викладаємо в відвар і тушкуємо, поки не випарується зайва волога
  3. На рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і відправляємо її до грибів. Додаємо за смаком цукор, сіль і оцет, охолоджуємо і заправляємо дрібно нарізаним часником

Читайте також: Новорічне меню 2018: кращі ідеї



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил
Як смажити зефір на багатті
Кульбаба: сонячний дар весни
Як зробити шоколадні прикраси для десертів своїми руками
Домашня лазанья: секрети приготування


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити