7 страв з сиру

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Пропонуємо 7 страв, де твердий сир - основний інгредієнт, без якого не обійтися
Зберегти в кулінарну книгу

10 правил поводження з сиром

  1. Сир не слід довго зберігати на холоді, так як він втрачає вологу і стає занадто твердим.
  2. У холодильнику сир потрібно класти подалі від морозилки.
  3. Сир нарізають не раніше, ніж за годину до подачі до столу, інакше він обвітритися і стане несмачним.
  4. Щоб уберегти сир від висихання, покладіть поруч з ним шматочок цукру і накрийте тарілкою. Цілий тиждень сир буде абсолютно свіжим.
  5. Повернути свіжість підсохлому сиру можна, якщо ненадовго покласти його в молоко.
  6. При нарізанні м’яких сирів, ніж потрібно змочувати гарячою водою.
  7. Щоб бринза придбала приємний смак, її попередньо потрібно вимочити в холодній воді 1-2 дня.
  8. Щоб краъ плавлених сирків НЕ засихали, зберігати їх потрібно в фользі.
  9. Бринзу можна зберігати тривалий час в розсолі (15% солі), накривши посуд з бринзою білою тканиною, змоченою у воді і добре викрученою.
  10. Якщо бринза набула неприємного запаху, з неї потрібно зняти верхній шар, протерти тканиною, змоченою в оцті, покласти в чистий посуд і залити розсолом.

ГОТУЄМО З НАМИ
Колекція рецептів сирних супів, які зігріють вас цієї осені


Маринований сир

СКЛАДОВІ

  • Сир «Емменталь» – 115 г;
  • Моцарелла – 115 г;
  • Вино рожеве – 1 склянка
  • Портвейн – 60 мл
  • Лікер з чорної смородини – 30 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для маринаду змішуємо рожеве вино, портвейн і лікер. Розміщуємо в маринад кубики емменталь і моцарелли. Перемішуємо, щоб маринад повністю покрив сир і маринуємо 4-7 днів.
  2. Готовий сир відкидаємо на друшляк, викладаємо на тарілку і подаємо.

Блакитний сир з портвейном

СКЛАДОВІ

  • Сир блакитний – 60 г;
  • Шпинат – 0,5 стакан;
  • Портвейн – 120 мл;
  • Перець мелений – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. На 4 тарілки для салату викладаємо по 1 скибочці блакитного сиру. З одного боку викладаємо нашаткований шпинатом. За бажанням перчимо.
  2. Сир скроплюємо портвейном. Потім розминаємо його виделкою.

Курка, запечена з сиром

СКЛАДОВІ

  • Курка – 500 г;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Олія – ​​за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Куряче філе нарізаємо тонкими пластинками, солимо, перчимо і в кожну пластинку загортаємо кубик  сиру.
  2. Сколюємо рулетики зубочистками і викладаємо на змащене маслом деко. Поливаємо майонезом (або сметаною) і запікаємо до готовності.
  3. Готові рулетики подаємо з відвареною картоплею.

Слойка з твердим сиром

СКЛАДОВІ

  • Сир твердий – 300 г;
  • Тісто листкове – 500 г;
  • Яйце – 1 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Тісто розгортаємо товщиною 3-4 мм. Зверху змащуємо його яйцем, посипаємо тертим сиром і нарізаємо дрібними квадратиками.
  2. Викладаємо квадратики на лист і випікаємо в гарячій духовці до готовності.

Порада:

  1. Під час роботи з листковим тістом не можна допускати його тривалого контакту з повітрям, інакше на ньому утворюється суха скориночка.
  2. Готовність слойки можна визначити по сиру: коли сир розплавиться, слойка готова.

Салат з волоськими горіхами і сиром

СКЛАДОВІ

  • Родзинки (світлі) – 25 г;
  • Морква – 0,5 шт.;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Буряк – 0,5 шт.;
  • Горіхи волоські – 50 г;
  • Салат зелений – за смаком;
  • Майонез – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відварюємо буряк, охолоджуємо, очищаємо її від шкірки і натираємо на крупній тертці. Ізюм заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10 хвилин.
  2. Морква очищаємо і натираємо. Сир натираємо на тертці і змішуємо з подрібненим часником.
  3. Викладаємо на тарілку салатні листя. Робимо зверху шар з підготовленого родзинок, на нього кладемо шар з тертої моркви, а на нього наносимо шар з майонезу. На майонез кладемо сир з часником.
  4. Зверху робимо шар з натертого буряка, який знову покриваємо майонезом. На майонез кладемо шар з подрібнених горіхів і «вкриваємо» його майонезом.

Порада:

  • Овочі краще терти, роблячи шари, – так салат буде більш “пухнастим”.
  • Буряк краще очищається, якщо вийняти його з окропу і остудити в холодній воді.
  • Буряк не рекомендується варити в підсоленій воді, так як від цього погіршується її смак і колір.

Рисовий пиріг з сиром гауда

СКЛАДОВІ

  • Рис довгозернистий – 200 г;
  • Маринований перець (гіркий), стручки – 8 шт.;
  • Консервована кукурудза – 200 г;
  • Маслини (без кісточок) – 110 г;
  • Кукурудзяне борошно – 100 г;
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.;
  • Молоко – 30 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Олія – ​​40 мл;
  • Сир гауда (тертий) – 300 г;
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Рис відварюємо в підсоленій воді, цибулю дрібно нарізаємо кубиками, стручки перцю і маслини нарізаємо кільцями.
  2. У ємність закладаємо борошно, розпушувач, сіль і все компоненти добре перемішуємо. Потім додаємо молоко, яйця, олію і замішуємо не дуже круте тісто.
  3. Тепер приготоване тісто змішуємо з підготовленими інгредієнтами: цибулею, перцем, кукурудзою, маслинами, рисом і сиром. Після чого закладаємо отриману суміш у форму і ставимо в духовку на 45-50 хвилин, запікаємо пиріг при температурі 180 ° С.
  4. Готовий пиріг нарізаємо порційними шматками і прикрашаємо маслинами.

Смажений сир

СКЛАДОВІ

  • Сир «Адигейський» – 250 г;
  • Масло вершкове – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нарізаємо сир скибочками середньої товщини і обсмажуємо у вершковому маслі до золотистої скоринки.
  2. Готовий сир викладаємо на тарілку і подаємо з зеленню.

Порада: замість адигейського сиру можна взяти бринзу. Тільки перед приготуванням занадто солону бринзу потрібно вимочити.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів
Дитяче меню до Дня святого Миколая (фото)
День Святого Миколая: як прикрасити страви для дітей
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний