Новорічний фуршет: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2018
Як організувати святковий фуршет і які закуски приготувати?
Зберегти в кулінарну книгу

Чому фуршет — чудова ідея для Нового року?

Фуршет – це легке, активне спілкування і свобода пересування. На фуршеті не обов’язково сидіти весь вечір за столом. Ви можете наповнити свою тарілку різною смакотою та розташуватися в зручному для вас місці. Крім того, меню фуршету в основному складається з закусок, легких салатів і тому не займе у господаря вечірки багато часу на приготування.

Як організувати фуршет

Основний закон фуршету говорить: страви повинні бути сервіровані невеликими порціями «під вилку», щоб їх не потрібно було нарізати. Фуршетне меню може включати різноманітні холодні і гарячі закуски, салати, гарячі страви, десерти та напої.

Щоб гостям було зручно, сервіровку зосереджують ближче до середини столу, залишивши краї вільними.

Страви добре розмістити на різних ярусах. Їх можна зробити з картонних коробок і задекорувати скатертиною. Розміщуючи закуски з різних продуктів, правильно буде не ставити разом м’ясні, рибні або овочеві страви, а чергувати їх між собою. Салати зручно подавати в тарталетках або на тостах, а десертні тарілки — стопкою в одному кінці столу. Поряд покладіть серветки і столові прибори.

Як сервувати фуршетний стіл

Намагайтеся не перевантажувати стіл. Якщо ви приготували багато різних ласощів, краще накрити кілька столів. Келихи, чарки і стакани розміщуються трикутником, в центрі якого ставиться напій, для якого вони призначені. Можна поставити келихи і в один ряд: сервіровка залежить від фантазії і почуття комфорту господарів. Тому що головне на фуршеті — зручність, комфорт і, звичайно, гарний настрій.

ГОТУЄМО РАЗОМ

Канапе з креветками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Креветки (відварені та нарізані) — 0,5 склянки
  • Кремовий сир (м’який) —  3 ст.л.
  • Соус чілі  — 1 ст.л.
  • Хрен в оцті — 1 ч.л.
  • Тости — 6  шт.
  • Креветки маленькі — 24 шт.
  • Петрушка  —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо нарізані креветки, сир, соус чилі, сіль і перець. Добре перемішуємо. Намазуємо суміш на тости і розрізаємо їх на трикутники.

Прикрашаємо цілими креветками і листочками петрушки.

Канапки з сиром та медом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Тости — 4 шт.
  • Помідори «Черрі» — 150 г
  • Сир «Рікота» — 150 г
  • Оливкова олія  — 1 ст.л.
  • Мед (рідкий) — 0,5 ст.л.
  • Базилік (листя) —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Підсушуємо хліб в тостері і наносимо на нього сир.

Помідори миємо й розрізаємо на дві частини. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому помідори протягом двох хвилин. Потім додаємо мед і готуємо ще хвилину.

Готові помідори викладаємо на шматочки хліба з сиром і прикрашаємо листочками базиліку.

Рулетики з шинкою та хріном

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Шинка — 500 г
  • Корінь хріна — 150 г
  • Сметана — 200 г
  • Салат зелений — 300 г
  • Цукор —  0,5 ч.л.
  • Сіль —  по вкусу
  • Оцет — 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Хрін чистимо, миємо, натираємо на дрібній тертці, перемішуємо зі сметаною і додаємо до смаку цукор, сіль і оцет.

Шинку ріжемо тонкими скибками і змащуємо приготовленою масою. Потім скибочки звертаємо рулетиками, обертаємо салатним листям і викладаємо вертикально в глибоку салатіцу якомога щільніше один до одного.

Картопляна ковбаса

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля терта — 100 г
  • Сметана — 20 г
  • Гриби, смажені з цибулею — 50 г
  • Сало, шкварки — 20 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 20 г
  • Цибуля сира, терта — 15 г
  • Свиняча кишка —  за смаком
  • Олія для смаження —  за смаком
  • Перець —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перед використанням кишки добре промиваємо, очищаємо, вивертаємо, шкребти з сіллю і замочуємо на ніч у холодній воді.

Натираємо на крупній тертці сирої очищену картоплю і лук. Лук подрібнюємо і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.

Додаємо шматочки сала і обсмажуємо, поки сало злегка не витопиться. Кладемо нарізані скибочками гриби і обсмажуємо до золотистого цвета.В картопляну масу додаємо яйце, борошно, смажені гриби з цибулею, тертий сиру цибулю і сметану.

Доводимо до смаку сіллю і перцем. Начиняємо картопляної масою підготовлені кишки і викладаємо їх в сковороду з розігрітим маслом.

Обсмажуємо ковбасу з різних сторін до золотистого кольору, а після ставимо в розігріту до 150 ° С духовку на 30 хвилин. Подаємо картопляну ковбасу зі сметаною і зеленню.

Гнізда з ікрою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця — 5 шт.
  • Борошно  — 1 стакан
  • Маргарин — 100 г
  • Вода — 1 склянка
  • Ікра червона — 100 г
  • Масло — 50 г
  • Лимон — 0,5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ставимо на вогонь воду з маргарином. Після того, як він розтане, всипаємо борошно і, безперервно помішуючи, варимо протягом 2-3 хвилин. Потім тісто злегка охолоджуємо, додаємо в нього по черзі яйця і вимішуємо до тих пір, поки не вийде однорідна еластична маса. Деко змащуємо маслом і за допомогою чайної ложки викладаємо на нього тісто. Для того, щоб тісто не приставало до ложки, можна час від часу, опускати її в холодну воду.

Духову шафу розігріваємо до температури 180° С, ставимо деко і випікаємо еклери протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу, духовку вимикаємо, відкриваємо, але еклери не виймати, а залишаємо їх у духовці ще на 20 хвилин. Потім виймаємо і охолоджуємо.

Зрізаємо денця і кладемо на еклери спочатку тонкий шматочок вершкового масла, а потім шар ікри. Лимон нарізаємо спочатку кружечками, а потім кожен ділимо на чотири частини і прикрашаємо еклери.

Жульєн

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гриби свіжі — 500 г
  • Сметана — 0,5 стакана
  • Цибуля — 1 шт.
  • Шинка копчена — 150 г
  • Сир твердий — 150 г
  • Масло — 4 ст.л.
  • Чорний мелений перець —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Духовку розігріваємо до 180° С. Гриби нарізаємо соломкою і підсмажуємо на 2 ст. л. масла. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями та томимо на іншому маслі до прозорості. Змішуємо цибулю з грибами. Нарізаємо шинку, змішуємо з грибами, солимо, перчимо, додаємо сметану і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Викладаємо у форму, посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.

Шашлички з телячої печінки з інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Печінка теляча — 150 г
  • Інжир (сушений) — 1 шт.
  • Багет — 75 г
  • Розмарин —  за смаком
  • Часник  — зубчик
  • Перець гострий (стручок) — 0,5 шт.
  • Олія —  за смаком
  • Масло —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Розмарин і очищений часник дрібно нарізаємо, додаємо дрібно нарізаний перець (без насіння) і заправляємо прянощі рослинним маслом.

Печінку зачищаємо від плівок, нарізаємо невеликими кубиками, заливаємо її маринадом і залишаємо на 2 години. Інжир замочуємо в гарячій воді на півгодини, потім воду зливаємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо шматочками.

На дерев’яні шпажки по черзі нанизуємо часточки інжиру, печінку, нарізану скибочками багет і обсмажуємо «шашлик» в суміші рослинного і вершкового масла.

Готову закуску подаємо на салатних листках.

Не соліть печінку до смаження, інакше вона стане жорсткою.

Гостра закуска з сиру та горіхів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Салат листовой (пучок) — 1 шт.
  • Горіхи кедрові — 100 г
  • Жирний сир — 300 г
  • Кріп (пучок) — 1 шт.
  • Майонез —  за смаком
  • Часник —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Горіхи подрібнюємо і змішуємо з сиром, пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню і майонезом.

Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листа салату.

Звертаємо салат, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо.

Курячі крильця в медово-соєвій глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крило куряче — 230 г
  • Перець чорний мелений  —  1 г
  • Майонез (55% та вище)  —  45 г
  • Олія — 150 мл
  • Соус соєвий  — 10 г
  • Мед  —  1 ст.л.
  • Лимон  — 40 г
  • Порошок васабі — за смаком
  • Морква  —  30  г
  • Селера  —  30  г
  • Приправа для птиці  — за смаком
  • Гірчиця — 15 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крильця розрізаємо на дві частини в місці з’єднання кісточок і кладемо їх в миску. Додаємо сіль, перець, гірчицю, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.

Замариновані крильця обсмажуємо в великій кількості розігрітої олії до золотистої скоринки.

Для глазурі наливаємо в пательню сік лимона і випаровуємо його наполовину. Додаємо мед, соєвий соус, і коли мед розчиниться, опускаємо в глазур крильця. Ретельно перемішуємо, щоб  глазур повністю покрила крильця й знімаємо з вогню.

Готові крільця відкладаємо на тарілку. Додаємо в майонез порошок васабі та перемішуємо до однорідної консістенції. Кладемо в два скляних келиха по скибочці лимона. Кладемо в один келих нарізану соломкою моркву, а в інший — соломку з селери.

Накладаємо в соусник соус з майонезу та васабі й подаємо разом з крільцями та овочами.

М’ясні рулетики, запечені зі сливами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свинина  —  300 г
  • Сливи  —  12 шт.
  • Олія  —  30 мл
  • Зелень  —  10 г
  • Сіль  —  за смаком
  • Перець  —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

З слив виймаємо кісточки. Свинину нарізаємо тоненькими пластинками і посипаємо сіллю, перцем. Тепер кожну сливу загортаємо в пластиночку з м’яса. Щоб рулетики не розгорталася, проколюємо їх зубочисткою.

Викладаємо рулетики на сковороду з олією та ставимо в духовку. Запікаємо до готовності й прикрашаємо зеленню.

Помідори, фаршировані овочами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Помідори великі  —  6 шт.
  • Брокколі, суцвіття  —  0,25 склянки
  • Капуста цвітна  —  0,25 склянки
  • Листя шпинату (мелені)  —  0,25 склянки
  • Сир моцарелла, тертий  —  0,25 склянки
  • Подрібнений часник  —  1 зубчик
  • Оливкова олія  — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець  — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Духовку розігріваємо до 175 ° С.

З помідорів зрізаємо верхівки та ложкою виймаємо м’якоть. Суцвіття брокколі та цвітної капусти бланшируємо в підсоленій киплячій воді. Після капусту з’єднуємо з рубленим шпинатом, тертим сиром, частиною (1/4 склянки) помідорною м’якоті й тертим часником. Заправляємо овочі оливковою олією, сіллю і перцем.

Начиняємо цією сумішшю помідори, ставимо їх в духовку та запікаємо протягом 20 хвилин.


Десерт з апельсина з медом та вершковим кремом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини (великі) —  4 шт.
  • Мед  —  2  ст.л.
  • Сік лимонний  —  60 мл
  • Вершки (охолоджені)  —  1 стакан
  • Цукрова пудра  — 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Апельсини очищаємо від шкірки, намагаючись зберегти її цілісність і нарізаємо скибочками. Витягуємо насіння і збираємо сік в невеликій мисці. Додаємо до нього мед, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Апельсини викладаємо в «тарілочки» з половинок апельсинової шкірки, заповнюючи їх наполовину обсягу, і поливаємо їх сумішшю соків.

Ставимо десерт в прохолодне місце для охолодження і залишаємо на годину. Після збиваємо вершки, наносимо зверху на апельсини і посипаємо цукровою пудрою.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Скумбрія: 5 популярних рецептів
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус
Як правильно запікати рибу в духовці: 3 рецепта
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як зварити щавель?
Як зробити сироп для бісквіта?
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків
Швидкі страви з лаваша
Що приготувати дитині на сніданок?
Як приготувати сироп для кави вдома?
Чому салат Цезар?
Як роблять шарлотку в різних країнах?
День народження на пікніку: смачне та просте меню

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму