Новорічний фуршет: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Як організувати святковий фуршет і які закуски приготувати?
Зберегти в кулінарну книгу

Чому фуршет — чудова ідея для Нового року?

Фуршет – це легке, активне спілкування і свобода пересування. На фуршеті не обов’язково сидіти весь вечір за столом. Ви можете наповнити свою тарілку різною смакотою та розташуватися в зручному для вас місці. Крім того, меню фуршету в основному складається з закусок, легких салатів і тому не займе у господаря вечірки багато часу на приготування.

Як організувати фуршет

Основний закон фуршету говорить: страви повинні бути сервіровані невеликими порціями «під вилку», щоб їх не потрібно було нарізати. Фуршетне меню може включати різноманітні холодні і гарячі закуски, салати, гарячі страви, десерти та напої.

Щоб гостям було зручно, сервіровку зосереджують ближче до середини столу, залишивши краї вільними.

Страви добре розмістити на різних ярусах. Їх можна зробити з картонних коробок і задекорувати скатертиною. Розміщуючи закуски з різних продуктів, правильно буде не ставити разом м’ясні, рибні або овочеві страви, а чергувати їх між собою. Салати зручно подавати в тарталетках або на тостах, а десертні тарілки — стопкою в одному кінці столу. Поряд покладіть серветки і столові прибори.

Як сервувати фуршетний стіл

Намагайтеся не перевантажувати стіл. Якщо ви приготували багато різних ласощів, краще накрити кілька столів. Келихи, чарки і стакани розміщуються трикутником, в центрі якого ставиться напій, для якого вони призначені. Можна поставити келихи і в один ряд: сервіровка залежить від фантазії і почуття комфорту господарів. Тому що головне на фуршеті — зручність, комфорт і, звичайно, гарний настрій.

ГОТУЄМО РАЗОМ

Канапе з креветками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Креветки (відварені та нарізані) — 0,5 склянки
  • Кремовий сир (м’який) —  3 ст.л.
  • Соус чілі  — 1 ст.л.
  • Хрен в оцті — 1 ч.л.
  • Тости — 6  шт.
  • Креветки маленькі — 24 шт.
  • Петрушка  —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо нарізані креветки, сир, соус чилі, сіль і перець. Добре перемішуємо. Намазуємо суміш на тости і розрізаємо їх на трикутники.

Прикрашаємо цілими креветками і листочками петрушки.

Канапки з сиром та медом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Тости — 4 шт.
  • Помідори «Черрі» — 150 г
  • Сир «Рікота» — 150 г
  • Оливкова олія  — 1 ст.л.
  • Мед (рідкий) — 0,5 ст.л.
  • Базилік (листя) —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Підсушуємо хліб в тостері і наносимо на нього сир.

Помідори миємо й розрізаємо на дві частини. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому помідори протягом двох хвилин. Потім додаємо мед і готуємо ще хвилину.

Готові помідори викладаємо на шматочки хліба з сиром і прикрашаємо листочками базиліку.

Рулетики з шинкою та хріном

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Шинка — 500 г
  • Корінь хріна — 150 г
  • Сметана — 200 г
  • Салат зелений — 300 г
  • Цукор —  0,5 ч.л.
  • Сіль —  по вкусу
  • Оцет — 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Хрін чистимо, миємо, натираємо на дрібній тертці, перемішуємо зі сметаною і додаємо до смаку цукор, сіль і оцет.

Шинку ріжемо тонкими скибками і змащуємо приготовленою масою. Потім скибочки звертаємо рулетиками, обертаємо салатним листям і викладаємо вертикально в глибоку салатіцу якомога щільніше один до одного.

Картопляна ковбаса

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля терта — 100 г
  • Сметана — 20 г
  • Гриби, смажені з цибулею — 50 г
  • Сало, шкварки — 20 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 20 г
  • Цибуля сира, терта — 15 г
  • Свиняча кишка —  за смаком
  • Олія для смаження —  за смаком
  • Перець —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Перед використанням кишки добре промиваємо, очищаємо, вивертаємо, шкребти з сіллю і замочуємо на ніч у холодній воді.

Натираємо на крупній тертці сирої очищену картоплю і лук. Лук подрібнюємо і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.

Додаємо шматочки сала і обсмажуємо, поки сало злегка не витопиться. Кладемо нарізані скибочками гриби і обсмажуємо до золотистого цвета.В картопляну масу додаємо яйце, борошно, смажені гриби з цибулею, тертий сиру цибулю і сметану.

Доводимо до смаку сіллю і перцем. Начиняємо картопляної масою підготовлені кишки і викладаємо їх в сковороду з розігрітим маслом.

Обсмажуємо ковбасу з різних сторін до золотистого кольору, а після ставимо в розігріту до 150 ° С духовку на 30 хвилин. Подаємо картопляну ковбасу зі сметаною і зеленню.

Гнізда з ікрою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яйця — 5 шт.
  • Борошно  — 1 стакан
  • Маргарин — 100 г
  • Вода — 1 склянка
  • Ікра червона — 100 г
  • Масло — 50 г
  • Лимон — 0,5 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ставимо на вогонь воду з маргарином. Після того, як він розтане, всипаємо борошно і, безперервно помішуючи, варимо протягом 2-3 хвилин. Потім тісто злегка охолоджуємо, додаємо в нього по черзі яйця і вимішуємо до тих пір, поки не вийде однорідна еластична маса. Деко змащуємо маслом і за допомогою чайної ложки викладаємо на нього тісто. Для того, щоб тісто не приставало до ложки, можна час від часу, опускати її в холодну воду.

Духову шафу розігріваємо до температури 180° С, ставимо деко і випікаємо еклери протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу, духовку вимикаємо, відкриваємо, але еклери не виймати, а залишаємо їх у духовці ще на 20 хвилин. Потім виймаємо і охолоджуємо.

Зрізаємо денця і кладемо на еклери спочатку тонкий шматочок вершкового масла, а потім шар ікри. Лимон нарізаємо спочатку кружечками, а потім кожен ділимо на чотири частини і прикрашаємо еклери.

Жульєн

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гриби свіжі — 500 г
  • Сметана — 0,5 стакана
  • Цибуля — 1 шт.
  • Шинка копчена — 150 г
  • Сир твердий — 150 г
  • Масло — 4 ст.л.
  • Чорний мелений перець —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Духовку розігріваємо до 180° С. Гриби нарізаємо соломкою і підсмажуємо на 2 ст. л. масла. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями та томимо на іншому маслі до прозорості. Змішуємо цибулю з грибами. Нарізаємо шинку, змішуємо з грибами, солимо, перчимо, додаємо сметану і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Викладаємо у форму, посипаємо сиром і запікаємо 15 хвилин.

Шашлички з телячої печінки з інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Печінка теляча — 150 г
  • Інжир (сушений) — 1 шт.
  • Багет — 75 г
  • Розмарин —  за смаком
  • Часник  — зубчик
  • Перець гострий (стручок) — 0,5 шт.
  • Олія —  за смаком
  • Масло —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Розмарин і очищений часник дрібно нарізаємо, додаємо дрібно нарізаний перець (без насіння) і заправляємо прянощі рослинним маслом.

Печінку зачищаємо від плівок, нарізаємо невеликими кубиками, заливаємо її маринадом і залишаємо на 2 години. Інжир замочуємо в гарячій воді на півгодини, потім воду зливаємо, видаляємо плодоніжки й нарізаємо шматочками.

На дерев’яні шпажки по черзі нанизуємо часточки інжиру, печінку, нарізану скибочками багет і обсмажуємо «шашлик» в суміші рослинного і вершкового масла.

Готову закуску подаємо на салатних листках.

Не соліть печінку до смаження, інакше вона стане жорсткою.

Гостра закуска з сиру та горіхів

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Салат листовой (пучок) — 1 шт.
  • Горіхи кедрові — 100 г
  • Жирний сир — 300 г
  • Кріп (пучок) — 1 шт.
  • Майонез —  за смаком
  • Часник —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Горіхи подрібнюємо і змішуємо з сиром, пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню і майонезом.

Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листа салату.

Звертаємо салат, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо.

Курячі крильця в медово-соєвій глазурі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Крило куряче — 230 г
  • Перець чорний мелений  —  1 г
  • Майонез (55% та вище)  —  45 г
  • Олія — 150 мл
  • Соус соєвий  — 10 г
  • Мед  —  1 ст.л.
  • Лимон  — 40 г
  • Порошок васабі — за смаком
  • Морква  —  30  г
  • Селера  —  30  г
  • Приправа для птиці  — за смаком
  • Гірчиця — 15 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крильця розрізаємо на дві частини в місці з’єднання кісточок і кладемо їх в миску. Додаємо сіль, перець, гірчицю, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.

Замариновані крильця обсмажуємо в великій кількості розігрітої олії до золотистої скоринки.

Для глазурі наливаємо в пательню сік лимона і випаровуємо його наполовину. Додаємо мед, соєвий соус, і коли мед розчиниться, опускаємо в глазур крильця. Ретельно перемішуємо, щоб  глазур повністю покрила крильця й знімаємо з вогню.

Готові крільця відкладаємо на тарілку. Додаємо в майонез порошок васабі та перемішуємо до однорідної консістенції. Кладемо в два скляних келиха по скибочці лимона. Кладемо в один келих нарізану соломкою моркву, а в інший — соломку з селери.

Накладаємо в соусник соус з майонезу та васабі й подаємо разом з крільцями та овочами.

М’ясні рулетики, запечені зі сливами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свинина  —  300 г
  • Сливи  —  12 шт.
  • Олія  —  30 мл
  • Зелень  —  10 г
  • Сіль  —  за смаком
  • Перець  —  за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

З слив виймаємо кісточки. Свинину нарізаємо тоненькими пластинками і посипаємо сіллю, перцем. Тепер кожну сливу загортаємо в пластиночку з м’яса. Щоб рулетики не розгорталася, проколюємо їх зубочисткою.

Викладаємо рулетики на сковороду з олією та ставимо в духовку. Запікаємо до готовності й прикрашаємо зеленню.

Помідори, фаршировані овочами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Помідори великі  —  6 шт.
  • Брокколі, суцвіття  —  0,25 склянки
  • Капуста цвітна  —  0,25 склянки
  • Листя шпинату (мелені)  —  0,25 склянки
  • Сир моцарелла, тертий  —  0,25 склянки
  • Подрібнений часник  —  1 зубчик
  • Оливкова олія  — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець  — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Духовку розігріваємо до 175 ° С.

З помідорів зрізаємо верхівки та ложкою виймаємо м’якоть. Суцвіття брокколі та цвітної капусти бланшируємо в підсоленій киплячій воді. Після капусту з’єднуємо з рубленим шпинатом, тертим сиром, частиною (1/4 склянки) помідорною м’якоті й тертим часником. Заправляємо овочі оливковою олією, сіллю і перцем.

Начиняємо цією сумішшю помідори, ставимо їх в духовку та запікаємо протягом 20 хвилин.


Десерт з апельсина з медом та вершковим кремом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини (великі) —  4 шт.
  • Мед  —  2  ст.л.
  • Сік лимонний  —  60 мл
  • Вершки (охолоджені)  —  1 стакан
  • Цукрова пудра  — 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Апельсини очищаємо від шкірки, намагаючись зберегти її цілісність і нарізаємо скибочками. Витягуємо насіння і збираємо сік в невеликій мисці. Додаємо до нього мед, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Апельсини викладаємо в «тарілочки» з половинок апельсинової шкірки, заповнюючи їх наполовину обсягу, і поливаємо їх сумішшю соків.

Ставимо десерт в прохолодне місце для охолодження і залишаємо на годину. Після збиваємо вершки, наносимо зверху на апельсини і посипаємо цукровою пудрою.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Швидке тісто для пиріжків
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Що таке Ньоккі і як їх готувати (рецепт)
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо
Краща їжа до білого та червоного вина
Екзотичні вихідні: рецепти тайської кухні
Фарширована курка: 5 кращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо